Myanmar'da Kurban Bayramı Coşkusu

Myanmar'da Kurban Bayramı Coşkusu
Başta Arakan ve eski başkent Yangon olmak üzere Myanmar'daki Müslümanlar, Türk hayırseverlerin de destekleriyle Kurban Bayramı'nı kutladı

Müslümanların zor şartlar altında yaşadığı Myanmar'da, bir süredir hazırlıkları süren Kurban Bayramı bugün kutlanmaya başladı.Devlet yönetiminin aldığı karar kapsamında yalnızca bir gün kurban kesmelerine müsaade edilen Müslümanlar, bayram sevincinin yanı sıra akşama kadar tüm işlerini tamamlamanın telaşını yaşıyor.
Ülkede kurbanlar, ağırlıklı olarak Arakan ile Yangon'da kesiliyor. Bu kapsamda, sabah namazından sonra bayram için hazırlanmaya başlayan Müslüman Myanmarlılar, ilk olarak bayram namazında bir araya geldi.
Camileri dolduran her yaştan Myanmarlılar, namazın ardından kolları sıvayarak, kendilerini bekleyen kurbanlıkları kesip, ardından da diğer işlemleri tamamladı.Başta İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sadakataşı Derneği olmak üzere Türkiye'den gelen bazı hayırseverler de bayramı, Myanmar'da geçirdi. Kurban bağışlarını takip eden hayırseverler, aynı zamanda Myanmarlı Müslümanların bayram sevincine de ortak oldu. Hayırseverlerin bir kısmı Arakan'a giderken, bir kısmı da Yangon'a bağlı Dala kasabasındaki kurban çalışmalarına katıldı.

İHH 370 kurban kestirdi
İHH'nın Yangon'daki ekibinin sorumlusu Yusuf Güneş, Dala'da AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH olarak uzun yıllardır Kurban Bayramı'nı dünyanın değişik yerlerindeki Müslümanlarla birlikte geçirdiklerini söyledi.
Dünyadaki yardıma muhtaç Müslümanlara her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da yardım götürdüklerini dile getiren Güneş, "Birkaç gündür buradayız. Hazırlıklarımızı yaptık. Bölgeleri ziyaret ettik. Yardım yapılacak aileleri tespit ettik. Bugün de bayramımızı Myanmarlı kardeşlerimizle yapıyoruz. İHH olarak 99 ülkede kurban faaliyetimiz var. Biz de Arakan'da yapıyoruz." dedi.Güneş, ülkenin çeşitli noktalarında kurban yardımı yaptıklarını anlatarak, "Arakan'da 270 olmak üzere ülke genelinde 370 kurban kesiyoruz. Dala bölgesinde de 50 kurban kesiyoruz. İnşallah bundan sonra da yardımlarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.