Myanmar'da Müslüman seyyar satıcılara yapılan saldırı

Myanmar'da Müslüman seyyar satıcılara yapılan saldırı
Yangon'da yetkililere sunulan dilekçede saldırgan rahiplerle ilgili yasal sürecin başlaması isteniyor

YANGON (AA) - Myanmar'ın Yangon kentinde Budist aşırılıkçıların Müslüman seyyar satıcıları bir Budist tapınağından şiddet kullanarak çıkarmasıyla ilgili yetkililere sunulan dilekçede rahipler hakkında yasal sürecin başlatılması istendi.

Ulusal Gençlik Kongresi Genel Sekreteri Thet Swe Win, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dilekçenin Müslüman satıcıların ülkenin en büyük kenti ve ticari merkezi Yangon'daki Shwedagon Pagoda adlı tapınaktan dövülerek çıkarılmalarıyla ilgili imza platformu "change.org" da başlatılan kampanyanın iki gün içinde 3 bin kişi tarafından imzalandığını belirtti.

Swe Win, dilekçeyi Yangon Başbakanı Phyo Min Thein ve Güvenlik ve Sınır İşleri Bakanı Tin Aung Tun'a teslim ettiğini dile getirdi.

Bunun hukukun üstünlüğü ve adalet için yapıldığını ifade eden Swe Win, Budist rahiplerin hareketinin, vatandaşların ülkenin her yerinde işlerini özgürce sürdürme hakkı olduğunun yer aldığı anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Rahiplerin saldırısına maruz kalarak paralarına ve eşyalarına el konulan seyyar satıcılarla görüştüğünü ifade eden Swe Win, seyyar satıcılardan birinin rahipler tarafından yakınlardaki bir manastıra zorla götürülerek dövüldüğünü kaydetti.

Diğer yandan, Vatansever Rahipler Birliği Yöneticisi Thu Seikkta, Müslüman seyyar satıcıların tapınağı yavaş yavaş işgal ettiğini öne sürerek onların tapınağın çevresinde iş yapmalarının yasak olduğunu iddia etti.

Ülkenin batısındaki Arakan eyaletinde 2012'de Budistler ile Müslümanlar arasında şiddet olayları çıkmıştı. Budistler tarafından düzenlenen saldırılarda çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.