Myanmar'da Seller

Myanmar'da Seller
Birleşmiş Milletler, sellerde ölen ve evsiz kalanların sayısının yükselebileceği uyarısında bulundu

YANGON (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar'da 10 gündür devam eden şiddetli yağışların yol açtığı sellerde ölü sayısının artabileceğine dikkat çekti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, sellerden en çok etkilenen bölgelerdeki bazı yerleşim birimleriyle iletişim kurulamadığını, sağanakların birkaç gün daha devam etmesi durumunda can ve mal kaybının önemli oranda artabileceği belirtildi.  

Myanmar hükümeti, sellerde en az 27 kişinin öldüğünü ve 156 bin kişinin de evsiz kaldığını açıkladı. 

Devlet Başkanı Thein Sein, son yılların en büyük sel felaketini yaşayan ülkenin dört eyaletinde ise olağanüstü hal ilan etti. 

Olağanüstü hal ilan edilen Çin bölgesinin başkenti Hakha'yaya, heyelanların yolları kapatması sonucu bölgeye yaklaşık bir haftadır ulaşım sağlanamıyor. Irrawaddy haber sitesi, kentte gıda ve içme suyu sıkıntısının yaşandığını duyurdu. 

Myanmar Kızıl Haçı, olağanüstü hal ilan edilen Rakhine (Arakan) eyaletinde 300'den fazla evin yıkıldığını ve bin 500 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.  

Eyaletteki derme çatma kamplarda yaşayan yaklaşık 140 bin Arakanlı Müslüman, şiddetli yağmurlar ve sellerden en çok etkilenenler arasında yer alıyor. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.