N11.com'da 6 Ayda Yaklaşık 13 Milyon Ürün Satıldı

N11.com'da 6 Ayda Yaklaşık 13 Milyon Ürün Satıldı
E-ticaret platformu n11.com'da günde ortalama 72 bin, 6 ayda ise yaklaşık 13 milyon ürün satıldı

İSTANBUL (AA) - E-ticaret platformu n11.com'da günde ortalama 72 bin, 6 ayda ise yaklaşık 13 milyon ürün satıldı.

n11.com'dan yapılan açıklamaya göre şirket, 2017 yılının ilk yarısına yönelik verilerini açıkladı.

Buna göre bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla mobil ziyaretçi sayısında yüzde 57 artış yakalayan n11.com, toplam trafiğinin yüzde 70'e yakınını da mobilden elde etti.

Günde ortalama 72 bin ürün satan n11.com'un yılın ilk altı ayında yaklaşık 13 milyon ürün satış rakamına ulaştığı belirtilen açıklamada, bu rakamın neredeyse İstanbul'un nüfusu kadar olduğu ifade edildi.

On ayrı kategoride otuz milyona yakın ürün çeşidi sunan n11.com'da bu yılın ilk altı ayında en çok satılan ilk üç ürün telefon kılıfı, bebek bezi ve cep telefonu oldu. Kadın ve erkek dağılımına bakıldığında ise erkekler en çok cep telefonu kılıfı, ekran koruyucu ve USB bellek satın aldı; kadınlarsa en çok şampuan, parti aksesuarları ve saç boyası siparişi verdi.

Aynı dönemde n11.com üzerinden satın alınan 2 bin 800 alyans ve tektaşla, 2 bin 800 çift yuva kurmaya "evet" dedi.

n11.com açıklamasında, satılan bebek bezleri yan yana koyulduğunda, 5 bin 400 kilometre ile İstanbul'dan Paris'e gidiş dönüş mesafesine eşit olduğu kaydedildi.

n11.com verilerine göre 20.00 ile 01.00 arasında yoğunlaşan mobil alışveriş işlemleri, toplam cironun yüzde 32'sini oluşturdu.

En çok mobil alışveriş yapan ilk üç il İstanbul, Ankara ve İzmir olurken, mobil aplikasyon ve mobil web sitesi üzerinden alınan ilk üç ürün telefon kılıfı, stres çarkı ve bebek bezi olarak kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.