Nahda Hareketi Lideri Gannuşi:

Nahda Hareketi Lideri Gannuşi:
"Libya'daki DAEŞ militanlarını, ABD yerine Tunus güvenlik güçlerinin vurmasını temenni ederdim"

TUNUS (AA) - Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, Libya'daki DAEŞ militanlarını ABD yerine Tunus güvenlik güçlerinin vurmasını temenni ettiğini söyledi.

Nahda Hareketi'nin Safaks kentinde düzenlediği bölge toplantısında konuşan Gannuşi, geçen hafta ABD'nin komşu ülke Libya'nın Sabrata kentine yaptığı askeri operasyona dair, "Tunus’a karşı suikast yapan bu DAEŞ militanlarını vuranların ABD yerine Tunus güvenliğinin olmasını temenni ederdim" diye konuştu.

Gannuşi, "Kendisine saygınlığı olan ve güvenliğini savunan ülke tüm dünyada gözlerini açar. Kendisine karşı suikast düşünenleri durdurur ya da bulundukları ülkelerin güvenliklerine bildirir onlar da gerekeni yapar ya da kendisi yapar. Kendi vatanında, evinde vurulan zillete uğramış demektir" ifadelerini kullandı.

Libya'da DAEŞ'e katılan Tunus vatandaşları hakkında "Vatanlarına isyan etmişlerdir" diyen Gannuşi "Bunların takibatı gereklidir. Bunlar bizleri kendi evimizde birçok kez vurdu bizim bunların peşine düşmemiz gerekir" dedi.

- Nahda'nın bahar kongresi

Öte yandan Gannuşi önümüzdeki bahar bitmeden Nahda Hareketi'nin genel kongresinin yapılacağını ve kongrede hareketin gidişatı, yapılanması, düşünce içeriği gibi önemli konuların ele alınacağını belirtti.

Nahda hareketinde isim değişikliğine dahi gidilebileceğine işaret eden Gannuşi, hareketin liderinin seçiminden, danışma kuruluna kadar bir dizi önemli kararların onaylanacağını ve seçimlerin yapılacağını söyledi.

Bu güne dek Nahda Harekiti'nin Tunus çapında farklı yerlerde 276 yerel toplantı yaptığını ifade eden Gannuşi, artık bu konuda ikinci merhaleye geçildiği, bölgesel toplantılar yapılarak yenilenme kongresine hazırlandıklarının altını çizdi.

- Nahda demirden bir parti değil

Nahda Hareketi Partisi'nin demirden bir parti olmadığını belirten Gannuşi şunları söyledi:

"Nahda demirden bir parti değil, olabildiğine geniş bir partidir. Partide kendilerine göre düşüncesi, fikirleri, içtihatları olan çeşitli insanlar bir araya gelmiştir. Demirden perde partisi değil ki farklı düşünen dışarı çıksın. Nahda insanları kovmamıştır. İşte bundan dolayı Nahda’da bölünmeler olmadı çünkü geniş açılımlıdır. Genişlik farklı düşünceleri ister. Nahda’da farklı düşünceler galip mağlup anlayışı üzerinden karşılık bulmaz. Çünkü galip mağlubu kovar. Düşünceler Nahda’da diyalogla ve kurumlar üzerinden görüşmeler sonucunda karara bağlanır ve herkes uyar."

- Her zamankinden daha güçlüyüz

Son dönemde Nahda Hareketi'nde çatlaklar olduğuna dair Tunus basınında çıkan görüşlere ilişkin açıklamalarda bulunan Gannuşi, "Bu mücadele şahinler ve güvercinler meselesi değil çeşitli görüşlerin mücadelesidir. Bu durum Nahda’da sürekli böyledir. Ben size şunu temin ederim ki Nahda hiçbir zaman bugün olduğu kadar birlik ve beraberlik içinde değildi. En önemli ihtilaf siyasi tercih konusu üzerineydi. Siyasi tercihe ilişkin uzlaşı ve katılım konusunda da tam bir mutabakat var" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.