Nallıhan'da ipek iğne oyası kursu

Nallıhan'da ipek iğne oyası kursu
ANKARA (AA) - Nallıhan Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı ipek iğne oyası kursları yoğun ilgi görüyor.Kursun usta öğreticisi Emine Ünsal, AA muhabirine...

ANKARA (AA) - Nallıhan Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı ipek iğne oyası kursları yoğun ilgi görüyor.

Kursun usta öğreticisi Emine Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi'nde açılan ipek iğne oyası kurslarına çok sayıda kursiyerin katıldığını söyledi.

Kursta kadınlara ipek iğne oyasının, dekoratifler ve motifleri ile yapımını öğrettiğini belirten Ünsal, "Eskiden yazmaların kenarlarına yapılan iğne oyaları, artık dekoratif ürün olarak kullanılmaya başlandı. Şimdi yapılan iğne oyalarının tamamen süslemede, dekoratif takılara dönüştürülüyor. İpek iğne oyalarından çeşitli panolar, vazolar, süs çiçekleri, salon takımları gibi günlük hayatta kullanılabilecek ürünler yapıyoruz." dedi.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden sipariş aldıklarını dile getiren Ünsal, Halk Eğitim Merkezi olarak da her geçen gün ipek iğne oyasını daha çok geliştirmek amacıyla model üretmeye çalıştıklarını söyledi.

-"Nallıhan'da ipek böceği kozacılığını yaygınlaştıracağız"

Belediye Başkanı İsmail Öntaş ise Nallıhan ilçesinde ipek böceği kozacılığını yaygınlaştırmak üzere dut tarlaları kuracaklarını ve bu konudaki çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

İpek iğne oyası işlemeciliğinin Nallıhan ilçesinde çok eskilere dayandığına anlatan Öntaş, Halk Eğitim Merkezinin bu alanda çeşitli kurslar açtığını ve kadınların daha ileri derecede beceri kazandıklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.