Nasuh Mahruki Serbest Bırakıldı

Nasuh Mahruki Serbest Bırakıldı
Bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen AKUT Başkanı Mahruki, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı

İSTANBUL (AA) - Katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında, ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca açılan soruşturma kapsamında ifadesinin alınmasının ardından tutuklama istemiyle nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Mahruki'nin sorgu işlemi sona erdi.

Nöbetçi hakimlik Mahruki'yi, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan, haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulayarak, "tehdit" suçundan ise herhangi bir tedbire gerek duyulmaksızın serbest bıraktı.

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, katıldığı bir televizyon programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan antlaşması ile ilgili sözlerine değinmiş, soruşturmaya konu bazı ifadeler kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı da Mahruki hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit" suçlarından soruşturma açılması talebiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Nasuh Mahruki'yi ifadeye çağırmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.