Nasuh Mahruki'ye İstifa Çağrısı

Nasuh Mahruki'ye İstifa Çağrısı
AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, AKUT'un siyasi bir taraf gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Nasuh Mahruki'ye istifa edip siyasetle uğraşması gerektiğini söyledik." dedi

ANTALYA (AA) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya Birim Sorumlusu ve Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yılmaz Sevgül, düzenlediği basın toplantısında, son dönemde AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin söylemleriyle ilgili dernek içinde büyük rahatsızlık olduğunu söyledi.

Sevgül, AKUT Başkanı Mahruki'nin siyasi söylemlerinin kurum içinde rahatsızlık oluşturduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Nasuh Mahruki'ye istifa edip siyasetle uğraşması gerektiğini söyledik. AKUT'u siyasi söylemleriyle bir taraf gibi gösteriyor. Biz taraf değiliz. Amacımız insan hayatı kurtarmak. Hepimizin siyasi düşüncesi var ama bu AKUT adı altında bunlar düşünülmez, dile getirilmez ve tartışılmaz. Siyaset üstü bir kurumuz."

28 ekipten 25'i başkanlığı bırakmasını istiyor

Yaklaşık bir hafta önce İstanbul'da Mahruki ve birim sorumlularının katılımıyla toplantı yaptıklarını anlatan Sevgül, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu toplantıya 28 ekip katıldı. Mahruki'yi istifa etmesi yönünde iknaya çalıştık. Oylama yaptık. 21 ekip lideri tamamen başkanlığı, yönetim kurulu üyeliğini bırakıp onursal başkanlığa geçmesi için oy kullandı. 4 ekip lideri 'Yönetim kurulunda kalsın başkanlığı bıraksın' dedi. 3 ekip ise 'Siyasi söylemlerde bulunmasın, başkanlığı bıraksın' dedi. İstifa etmeyince bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık."

"AKUT üzerinde siyasi baskı var" şeklindeki algının yanlış olduğunu aktaran Sevgül, "Kesinlikle böyle bir niyetleri yok. Siyasi söylemlerde bulunmadığımız dönemde hiç böyle bir girişim olmadı. O zaman da mevcut iktidar vardı ve bizi destekliyordu." dedi.

Muhabir: Süleyman Elçin

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.