NATO Deniz Harekatı Çalışma Grubu Toplantısı

NATO Deniz Harekatı Çalışma Grubu Toplantısı
NATO'nun en büyük çalışma grubu olan NATO Deniz Harekatı Çalışma Grubu Toplantısı, İstanbul'da düzenlendi

ANKARA (AA) - NATO'nun en büyük çalışma grubu olan NATO Deniz Harekatı Çalışma Grubu Toplantısı, 17 ülkenin katılımıyla İstanbul'da yapıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Donanma Komutanlığına bağlı Taktik Geliştirme Doktrin ve Analiz Merkezi Komutanlığı koordinatörlüğünde düzenlenen NATO Deniz Harekatı Çalışma Grubu Toplantısı, 19-29 Ocak tarihinde İstanbul'daki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, ABD, Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, Litvanya, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya ve Yunanistan ile NATO Komutanlıkları ve Mükemmeliyet Merkezlerinden toplam 114 katılımcı ve gözlemci katıldı.

Öte yandan, Türkiye, İspanya ve Bulgaristan'ın NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 gemileri, 24-26 Ocak'ta Çanakkale, 29-31 Ocak'ta Balıkesir'in Erdek ilçesi ve 5-7 Şubat'ta da İstanbul limanlarını ziyaret etti.

Ziyaretlerden sonra, İstanbul Boğazı'nı geçerek Karadeniz'e açılan gemilerin, kuvvet entegrasyonu eğitimleri kapsamında asimetrik tehdide karşı savunma, yangınla mücadele, hasar kontrol, yedekleme/yedeklenme ve mayın harbi eğitimleri icra edildi.

Ayrıca, İstanbul Yelken Kulübünce (İYK) 9 Şubat'ta İYK'de düzenlenen "İstanbul Yelken Kulübü 2015 Yılı Yat Trofesi Ödül Töreni"nde Deniz Harp Okulu, İYK tarihinde ilk defa Yat Trofesi’nde DHO ZIPKIN yatı ile IRC-4 birincilik derecesi elde etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.