Nato Tatbikatındaki "Atatürk Ve Erdoğan Düşmanlığı" Skandalı

Nato Tatbikatındaki "Atatürk Ve Erdoğan Düşmanlığı" Skandalı
CHP Genel Sekreteri Sındır:- "Ne Atatürkümüze ne de devletimizin Cumhurbaşkanı'na böylesi bir tavır, sanal da olsa bir tatbikat da olsa kabul edilemez. Bunu şiddetle kınıyoruz"- "Devletimizin ve devletimizin Cumhurbaşkanı'nın onuruna ve haysiyetine dil u

HATAY (AA) - CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin "Ne Atatürkümüze ne de devletimizin Cumhurbaşkanı'na böylesi bir tavır, sanal da olsa bir tatbikat da olsa kabul edilemez. Bunu şiddetle kınıyoruz." dedi.

Sındır, partisinin İskenderun İlçe Başkanlığını ziyareti sırasında gazetecilerin NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin sorusunu yanıtladı.

Yaşanan skandalın esefle kınanacak bir olay olduğunu dile getiren Sındır, şunları kaydetti:

"Ne Atatürkümüze ne de devletimizin Cumhurbaşkanı'na böylesi bir tavır, sanal da olsa bir tatbikat da olsa kabul edilemez. Bunu şiddetle kınıyoruz. Şunu da belirtmek istiyorum, böyle şeylerin bir daha yaşanmaması için gereken tepkimizi de göstermemiz gerekiyor ama bununla ilgili gelen özürlere de hepimiz şahit olduk. Bizim bir onurumuz var. Bu ülkemizin bir haysiyeti var. Devletimizin ve devletimizin Cumhurbaşkanı'nın onuruna ve haysiyetine dil uzatılmasına, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün böylesine bir hedef tahtasına konularak küçümsenmesine Cumhuriyet Halk Partisi olarak tahammülümüz yoktur."

Sındır, daha sonra partisinin İskenderun İlçe Başkanlığı Kadın Kollarınca düzenlenen yeni üyelere rozet takılması törenine katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.