Nato Tatbikatındaki "Atatürk Ve Erdoğan Düşmanlığı" Skandalı

Nato Tatbikatındaki "Atatürk Ve Erdoğan Düşmanlığı" Skandalı
AK Parti Denizli Milletvekili Özkan:- "Katı bir askeri disipline sahip NATO'nun tatbikatında, böyle bir rezaletin, akla sığmayan bir işin yapılmasının hiçbir izahati olamaz. Bu olayı bir iki kişinin hatası olarak göstermeye çalışmak büyük bir skandalı, ço

TBMM (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin, "Katı bir askeri disipline sahip NATO'nun tatbikatında, böyle bir rezaletin, akla sığmayan bir işin yapılmasının hiç bir izahati olamaz. Bu olayı bir iki kişinin hatası olarak göstermeye çalışmak büyük bir skandalı, çocuksu gerekçelerle örtmeye çalışma gayretinden başka bir anlam taşımaz. Aptallıkla açıklanamaz, sadece alçaklıkla izah edilebilir." dedi.

Özkan, Mecliste partisinin Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ile düzenlediği basın toplantısında, NATO tatbikatında menfur olaylar yaşandığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerinin düşman hedefleri arasında yer aldığını anımsattı.

Türkiye'nin, terör lobisi, Türk ve Türkiye düşmanlarının bu saldırısı karşısında onurlu duruş sergileyerek askerlerini tatbikattan çektiğini, NATO'nun da özür dileyerek, 2 kişi hakkında işlem yaptığına dikkati çeken Özkan, sadece 2 kişi hakkında işlem yapılmasının olayın, enine boyuna araştırıldığı ve aydınlatılmaya çalışıldığı hissiyatını uyandırmadığını bildirdi.

Üst amirler, komutanlar kim ya da kimlerse onlarla ilgili de işlem yapılmasını ve sorumlukları olup olmadığının tespit edilmesini beklediklerini belirten Özkan, bu menfur olayın NATO'nun kuruluş gerekçelerini sorgulatan en büyük skandallarından biri olduğuna işaret etti.

Saldırıların Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında, 80 milyon Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyetini hedef aldığına değinen Özkan, "Katı bir askeri disipline sahip NATO'nun tatbikatında, böyle bir rezaletin, akla sığmayan bir işin yapılmasının hiç bir izahati olamaz. Bu olayı bir iki kişinin hatası olarak göstermeye çalışmak büyük bir skandalı, çocuksu gerekçelerle örtmeye çalışma gayretinden başka bir anlam taşımaz. Aptallıkla açıklanamaz, sadece alçaklıkla izah edilebilir." diye konuştu.

Özkan, idari tahkikat başlatmasını ve özür dilenmesini olumlu karşıladıklarını fakat olayın kuru bir özür ile geçiştirilebilecek bir konu olmadığına değinerek, şunları ifade etti:

"15 Temmuz'dan sonra FETÖ'cü bazı subayların NATO'nun içerisinde kaldığını pekala biliyoruz. Avrupa ülkelerin de bu FETÖ'cü artıkları barındırdığını ve koruduğunu da biliyoruz. Dünden bugüne PKK terör örgütünün çadırlarının Almanya, Hollanda, Brüksel ve Lahey'de kurulduğunu da biliyoruz. Bu düşmanlığın NATO içerisinde bir süredir varlığını müşahede ettiğimiz terör lobisinin çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olduğu açıktır. Dost ve müttefiksek Türkiye düşmanlarının NATO üyesi ülkeleri kuluçka merkezi haline getirmesine müsaade edilmemelidir. Terör örgütü üyelerinin ve iltisaklılarının NATO bünyesinde çalışması asla ve asla kabul edilemez. Bu örgütlerle bağlantı içerisinde olanların NATO'da çalışmasına müsaade edilmesinin NATO'yu terör yuvası haline dönüştüreceği açıktır. "

NATO yetkilerinin, Türkiye karşıtı çevrelerin NATO'yu etkilemesine, iş ve işlemlere sızmasına izin vermemesi gereğini belirten Özkan, skandalın benzerlerin Avrupa Konseyi, AİHM, Uluslararası Adalet Divanı ve AB makamlarından da zaman zaman geldiğini aktardı.

- "Anamuhalefeti milli duruşa davet ediyorum"

Özkan, terör örgütünü uzantılarının uluslararası mekanizmalara taraf olan Türkiye'ye karşı skandal saldırılar gerçekleştirdiğinin de ortada olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"FETÖ, PKK, PYD, YPG ve diğer terör örgütlerinin müttefiklik anlayışına uygun şekilde tüm bu kuruluşlardan temizlenmesi artık aciliyet kazanmıştır. Bir çift söz de Atatürk'ün resmini para ve puldan kaldıran ana muhalefetedir. 15 Temmuz'da milletin iradesine el koymak isteyen FETÖ'nün kanlı darbe girişimine 'tiyatro' diyen CHP, bu konuda da maalesef milli bir duruş sergileyememiştir. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, NATO tatbikatında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerinin düşman tablosunda yer almasının da tiyatro olabileceğini ifade etmiştir. Anamuhalefeti derhal milli meseleler karşısında milli ve yerli duruşa davet ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.