Nato Zirvesi'ne Doğru

Nato Zirvesi'ne Doğru
İngiltere Amman Büyükelçisi Millett:

AMMAN (AA) - İngiltere'nin Amman Büyükelçisi Peter Millett, NATO Zirvesi'nde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün bölgesel tehdit olarak ele alınacağını söyledi.

İngiltere'de 4-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek NATO Zirvesin'e yönelik basın toplantısı düzenleyen Millett, NATO Zirvesi'nin ana gündem maddelerini Ukrayna'daki krizin ve Afganistan'daki NATO güçlerinin geri çekilmesi olacağını belirtti. 

Millett, zirvede Kırım'ın Rusya'ya dahil olmasını ve NATO askerlerinin bu yıl sonu Afganistan'dan çekilme kararının konuşulacağını dile getirdi. 

Toplantının üçüncü önemli maddesinde ise IŞİD örgütünün ele alınacağını belirten Millett, IŞİD'in özellikle NATO üyesi ülkelere karşı oluşturduğu tehlikenin konuşulacağını ifade etti.

Millett, IŞİD'in ideolojik olarak hızla yayılmasının Batı ülkelerini endişelendirdiğini anlatarak, "IŞİD'e katılan İngiliz vatandaşlarının bir gün evlerine dönmemesi İngiltere'deki en büyük tartışma konusu" olduğunu kaydetti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.