Natopa Türk Grubu Başkanı Çonkar:

Natopa Türk Grubu Başkanı Çonkar:
"NATO Parlamenter Asamblesi, Türkiye'nin içişleri ve siyasetiyle alakalı karanlık mihrakların rapor yayınlayabilecekleri ortam değildir"- "NATOPA Başkanı'na, eğer bu tavır devam ettirilirse, bizler de bundan sonra NATO üyesi ülkelerin içinde yaşanan iç si

TBMM (AA) - NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, NATO Parlamenter Asamblesinin, Türkiye'nin içişleri ve siyasetiyle alakalı karanlık mihrakların rapor yayınlayabilecekleri ortam olmadığını belirtti.

Çonkar, NATOPA Türk Grubu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile düzenlediği basın toplantısında, NATOPA Genel Kurulunda bir FETÖ'cünün konuşturulmak istendiğini görmeleri üzerine, bu duruma tepki gösterdiklerini ve bu emrivakiye karşı duruş sergilediklerini söyledi.

Genel Kurulda, komite raporlarına Türkiye aleyhine olumsuz sözler yerleştirilmeye çalışıldığını, bunu özellikle belli raportörlerin yaptığını ifade eden Çonkar, "Türkiye'nin NATO'nun en önde gelen ülkelerden birisi olarak, hem kendi bölgemizde hem de Avrupa Atlantik güvenliği anlamında, vazgeçilmez önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Türkiye'nin bugüne kadar NATO'ya verdiği katkılar çok üst seviyededir." diye konuştu.

Bugün bazı batılı yayın organlarında, Türkiye'nin NATO üyeliğiyle ilgili ileri geri, iyi düşünülmemiş yazılar ortaya çıktığını aktaran Çonkar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'yi sorgulamak bunların haddi değildir. Türkiye'nin NATO içerisindeki konumu güçlüdür. Türkiye bütün NATO müttefiklerine, terörle mücadele konusunda dayanışma içerisinde birlikte çalışılması gerektiğini her zeminde vurgulamaktadır. NATO Parlamenter Asamblesi de NATO üyesi bir ülkenin içişleri ve siyaseti ile alakalı birtakım karanlık mihrakların rapor yayınlayabilecekleri, kendi keyfi tutumlarını bu raporlara yansıtabilecekleri ortam değildir.

Ben bunu NATOPA Türk Grubu Başkanı olarak, NATOPA'nın Başkanı'na da yaptığımız görüşmede ifade ettim. Eğer böyle bir tavır devam ettirilirse bizlerin de bundan sonra NATO üyesi ülkelerin içinde yaşanan pek çok hukuksuzluk ve iç siyasi meselelerle alakalı olarak gündem oluşturabileceğimizi ifade ettim."

- "15 Temmuz ile ilgili çarpık değerlendirmeler yaptı"

Taşkesenlioğlu da bir Alman raportörün Güvenliğin Sivil Boyutu Komitesinde hazırladığı raporda, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili çarpık değerlendirmeler yaptığını söyledi.

Raporun önyargılarla hazırlandığını ifade eden Taşkesenlioğlu, "Terör küresel bir sorundur ve ancak birlikte çözülür. Terörü, 'senin terörün, benim terörüm' olarak değil terör olarak ele alıp mücadele edersek ne Berlin'de ne Londra'da ne Manchester'de ne İstanbul'da ne de dünyanın herhangi bir yerinde bundan sonra bir terör olayı ile karşı karşıya kalmayız." dedi.

Raporda yer alan Türkiye ile ilgili ifadelere şiddetle karşı çıktıklarını vurgulayan Taşkesenlioğlu, bundan sonra NATO'daki raporların daha objektif olmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.