Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Nazar Boncuğu

Nazar Boncuğu

Son 4 maçtır çok iyi oynayan, yere göğe sığdıramadığımız Konyaspor belli ki dersine hiç çalışmamış.  ÜN TV'de 'Genç Futbol' programında da her hafta ısrarla söylediğim gibi Elazığspor bu ligin en kötü takımı. Şu anda 15. sırada olmaları da ligimizin kalitesizliğini gösteriyor. 11 maç arka arkaya kaybeden takım sonradan topladığı birkaç puanla 18. sıradan 15'e yükseliyorsa bu, ligin kalitesizliğindendir. Zaten topladıkları puanları da tamamen kontra atak futbolu oynayarak, biraz da şanslarının yardımıyla aldılar. Konyaspor böyle bir kontra atak takımı karşısında gerekli savunma önlemleri almadan oynadı ilk yarıda. İlk penaltı pozisyonundan da bu belli oluyor zaten. Rakibi iyi analiz etmiş olsalardı geride o kadar eksik yakalanmazlardı. Penaltı pozisyonuna gelecek olursak, kesinlikle doğru karar.  Serdar Gürler ligin en süratli oyuncularından biri. Ergün Teber onun yanında çok ağır kalınca vücudunu kullanmak istedi. Orantısız bir şekilde kullanınca da hakem penaltıyı verdi. Burada bireysel hata aramak yanlış olur. Fatura tüm takıma kesilmeli.

 Hadi hafta boyunca rakibi iyi analiz edemedin, bu da maçta sana pahalıya patladı ve 1 gol yemene sebep oldu. En azından saha içinde bir ders alın, kendinize çeki düzen verin. İkinci penaltı pozisyonu ilk pozisyonun kopyasıydı. Yine ileride kaptırılan bir top, yine kontra atak, yine penaltı.  Son 4 maçta yapmadığı savunma hatalarını bu maçın yalnızca ilk yarısında yaptı Konyaspor, bu da çok pahalıya patladı.

İlk yarıdaki o kötü oyundan sonra Mesut Bakkal 2 oyuncu değişikliği yaparak başladı ikinci yarıya. Devre arasında oyuncuları iyi fırçalamış olacak ki takım silkelenip kendine gelmiş sanki. 67. dakikada Ömer Ali Şahiner'in golü takım ve taraftarlar için umut ışığı oldu. Mehmet Güven skoru 2-2 yaptıktan sonra da "Acaba ilk yarıdaki Fenerbahçe maçı gibi döner mi?" diye düşündük. Ama Konyaspor ikinci golden sonra baskısını arttırsa da üçüncü golü bulamadı ve son dakikada da üçüncü golü yedi.

Haftalardır oynanan iyi oyun ve alınan iyi skorlardan sonra Konyaspor taraftarı Avrupa hayalleri kurmaya başlamıştı. Bu kadar çabuk Avrupa hayali kurmak yanlış. Süper Lig'e yeni çıkan bir takımın ve özellikle de ligin ilk yarısında düşme hattına yakın olan bir takımın öncelikli hedefi Avrupa kupaları değil, ligde kalmak olmalı. Hem takım, hem taraftar hem de biz basın mensupları bu kadar kolay havaya girmemeliyiz. Bu yüzden Elazığspor yenilgisi Konyaspor'a hem ders hem de "ayağınızı yerden kesmeyin" mesajı olsun. Yeterli olmayan oyun da önceki maçların yanında 'nazar boncuğu' olsun. Umarım bu nazar boncuklarını sezon sonu tespih yapıp sallamayız. Selametle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR