Nazarbayev Resmi Törenle Karşılandı

Nazarbayev Resmi Törenle Karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'i resmi törenle karşıladı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ilk resmi konuğunu ağırladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev için resmi karşılama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin 2 ve 3 nolu kapısının bulunduğu yolun kapalı olması sebebiyle Nazarbayev'i süvariler karşılamadı.

Özel harekatçılar nöbet tuttu
Protokol gi̇ri̇şi̇nde bulunan nöbet platformunda, daha öncesi karşılama törenlerinden farklı olarak Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayında görevli askerler değil özel harekatçılar nöbet tuttu.

Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Nazarbayev'in tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Nazarbayev, Muhafız Alayı tören kıtasını selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Nazarbayev merdivenlerde Türkiye ve Kazakistan bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi.

Karşılama törenine Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar katıldı.

Erdoğan ile Nazarbayev, karşılamanın ardından baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti. Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Törenin yapıldığı alanda Özel Harekat Daire Başkanlığına ait "ejder" adı verilen zırhlı araç bulunduruldu, özel eğitimli köpekler bomba araması yaptı.

Muhabir: İlkay Guder

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.