Nazi benzetmesi, Almanya'da geniş yankı buldu

Nazi benzetmesi, Almanya'da geniş yankı buldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Almanya'da konuşmalarını engellenmesini Nazi Almanyasındaki uygulamalara benzetmesi, Almanya'da geniş yankı buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Almanya'ya nazi benzetmesi geniş yankı buldu. Alman televizyonları açıklamaları birinci haber olarak verirken, gazeteler de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına geniş yer verdiler. Özellikle Nazi benzetmesi tepkiyle karşılandı.
TAZ Gazetesi 'Erdoğan bizi Nazilere benzetti' başlığını kullandığı haberde, "Erdoğan ortalığı ısıtıyor, Alman politikacılar öfkeyle hareket ediyor" dedi.
Yıllardır Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında her gün haber yaparak kamuoyu oluşturan Bild Gazetesi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin fotoğrafını bir okla işaret göstererek, "Neden bu Türkiye kışkırtıcısı bizde konuşuyor?" sorusunu başlığına çıkardı. Gazete, "Almanya'nın kırmızı çizgileri nerede kaldı. Politikacılarımız neden susuyor" gibi başlıklarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkışına yanıt verdi. Haberin devamında Almanlar Türkiye'den beklentilerini yedi madde halında açıkladılar.
Süddeutsche Gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nazi benzetmesini "Erdoğan Berlin'i Nazi uygulamalarıyla suçladı" başlığı ile haberleştirdi. Gazete, Erdoğan'ın benzetmesine Hıristiyan Demokrat politikacıların "Utanmazlık" olarak cevap verdiğine yer verdi. Spiegel Online, Cumhurbaşkanı'nın benzetmesini "aşağılayıcı" bir ifade olarak nitelendirerek verdiği haberinde Başbakanlık üsteşarı Peter Altmeier, Almanya'ya yönelik 'Nazi' benzetmesinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini" sözlerini haberinde kullandı. Focus Online haberinde, "Türk Alman ilişkilerin en alt seviyesinde seyrediyor" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.