NBA'de yılın en değerli oyuncusu Stephen Curry

NBA'de yılın en değerli oyuncusu Stephen Curry
- Normal sezonu lider bitiren Golden State Warriors'ın all-star oyun kurucusu Stephen Curry, MVP ödülüne ilk kez oy birliğiyle layık görüldü ve ödülü üst üste 2. kez aldı - Normal sezonda 30,1 sayı, 6,7 asist, 5,4 ribaunt ve 2,1 top çalma ortalamaları yak


ANKARA (AA) - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Batı Konferansı takımlarından Golden State Warriors'ın all-star oyuncusu Stephen Curry, normal sezonun en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

NBA'den yapılan açıklamaya göre 24 galibiyetle "sezona en iyi başlayan" ve 73 galibiyetle "bir sezonda en fazla maç kazanan" takım unvanlarını ele geçiren Warriors'ın 28 yaşındaki oyun kurucusu Stephen Curry, MVP ödülüne ilk kez oy birliğiyle layık görülen oyuncu oldu.

Geçen yıldan sonra bir kez daha normal sezonun MVP'si olmayı başaran Curry, Kerim Abdülcabbar, Bill Russell, Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Tim Duncan, Steve Nash ve LeBron James'ten sonra ödülü peş peşe 2. kez kazanan 11. isim oldu.

Spor yazarları arasında yapılan oylamada Curry'yi, San Antonio Spurs takımından Kawhi Leonard ve Cleveland Cavaliers takımından LeBron James izledi.


- Curry'nin rekorlar sezonu, ödülle taçlandı


Elinden çok kısa sürede çıkardığı şutlarla savunma oyuncularına zor anlar yaşatan Curry, bu sezon birçok bireysel rekora imza attı.

Oynadığı 79 karşılaşmada 30,1 sayı, 6,7 asist, 5,4 ribaunt ve 2,1 top çalma ortalamaları yakalayan Curry, "35 dakikanın altında süre alıp, maç başına 30 sayı atan ilk NBA oyuncusu" unvanını elde etti.

Toplam 400 üç sayılık basket atan ilk oyuncu unvanını alan Curry, sezonu 402 isabetle bitirdi. Yıldız oyuncu, kendisine ait geçen sezonki 286 üç sayılık basket rekorunu geride bıraktı.

Curry, Kyle Korver'a ait normal sezonlardaki 127 maçlık 3 sayı çizgisinin gerisinden arka arkaya en az bir isabet bulma rekorunu 152 karşılaşmaya çıkardı.

Oklahoma City Thunder ile 27 Şubat'ta oynanan mücadeleyi 16'da 12 üç sayı isabetiyle tamamlayan Curry, Kobe Bryant ve Donyell Marshall'a ait, "bir NBA maçında en fazla 3 sayılık basket atan oyuncu" rekoruna ortak oldu.

Normal sezon boyunca maç başına 34,2 dakika süre alan Curry, 30,1 sayı ve 2,1 top çalma ortalamalarıyla bu iki alanda ligin ilk sırasında yer aldı.

Yüzde 50,4 saha içi, yüzde 45,4 üç sayı ve yüzde 90,8 serbest atış isabetiyle oynayan Curry, Larry Bird, Mark Price, Reggie Miller, Steve Nash, Dirk Nowitzki ve Kevin Durant'ten sonra "50-40-90 kulübü"ne giren 7. isim oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.