'Ne Fetö Ne Bölücü Terör Örgütü Bu Ülkeyi Bölmeye Muvaffak Olamaz'

'Ne Fetö Ne Bölücü Terör Örgütü Bu Ülkeyi Bölmeye Muvaffak Olamaz'
Başbakan Yıldırım, "Şundan emin olabilirsiniz. Ne FETÖ ne bölücü terör örgütü asla ve asla bu ülkeyi bölmeye muvaffak olamayacaklar." dedi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün Osmanlı'nın bıraktığı topraklarda maalesef huzurdan eser yok ama merak etmeyin Osmanlı'nın torunları olarak, 79 milyon Türkiye'nin asil milletinin evlatları olarak bölgede barışı da kardeşliği de biz getireceğiz. Hiç kimse bize nasihat vermesin. Hiç kimse bu bölgede Türkiye'ye rağmen hesap, kitap yapmasın. Bütün hesaplarını altüst ederiz, bozarız." dedi.

Yıldırım, Afyonkarahisar'daki AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından, Sinanpaşa ilçesini ziyaret etti.

Sinanpaşa Belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Yıldırım, Afyonkarahisar'da AK Parti'nin artık marka haline gelen istişare toplantısını yaptıklarını, Türkiye'nin geçmişini, parlak geleceğinin nasıl inşa edileceğini konuştuklarını ifade etti.

-"Ne FETÖ ne bölücü terör örgütü asla bu ülkeyi bölmeye muvaffak olamayacaklar"


"Hiç merak etmeyin, bu vatanı bölmeye, bu milletin birliğini bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Millet yenilmez, vatan bölünmez." diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'da alçak FETÖ terör örgütü, Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Afyon'da da Sinanpaşa'da da hak ettiği dersi aldı. Sizlerin kararlı duruşuyla alçak terör örgütü emeline erişemeden yerle bir oldu. Allah sizden razı olsun. Şundan emin olabilirsiniz; ne FETÖ ne bölücü terör örgütü asla ve asla bu ülkeyi bölmeye muvaffak olamayacaklar. Asla ve asla bu milletin birliğini, kardeşliğini bozamayacaklar. İşte Sinanpaşa Meydanı bunu söylüyor. "

Yıldırım, 14 yıl boyunca Türkiye'nin daha güzel günlere gitmesi, milletin yüzünün gülmesi, ay yıldızlı bayrağın daha yükseklerde dalgalanması, ezanların dinmemesi için AK Parti neferleri olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde "gece gündüz" demeden çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşın sevgisinin, güler yüzünün, heyecanının kendilerinin enerji kaynağı olduğunu belirten Yıldırım, "Allah sizden razı olsun." dedi.

Sinanpaşa'nın beldeleriyle AK Parti'ye en yüksek desteği verdiğini anımsatan Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim'in hocası Sinan Paşa'nın torunlarına da bu yakışır." diye konuştu.

Afyonkarahisar'ın sorunlarını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, vali ve kaymakamlarla el ele vererek çözmeye devam edeceklerini dile getiren Yıldırım, Afyonkarahisar'da 2002'de bölünmüş yol 53 kilometreyken, 14 senede bunu 523 kilometreye çıkardıklarını söyledi.

-"Siz isteyeceksiniz, biz yapacağız"


"Yolları böldük hayatları birleştirdik, yolları böldük milleti, gönülleri birleştirdik." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Anadolu lisesi, adliye sarayı, devlet hastanesi... Siz isteyeceksiniz biz de yapacağız. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Bu millet için hizmet yapmak, ibadettir. Yola çıkarken bir şey söyledik, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Osmanlı, atalarımız, ecdadımız bu prensiple ayakta durdu, üç kıtaya barışı, kardeşliği, sevgiyi, birliği, beraberliği götürdü. Hiç kimsenin dinine, diline karışmadı, sadece huzur getirdi ama bugün Osmanlı'nın bıraktığı topraklarda maalesef huzurdan eser yok ama merak etmeyin Osmanlı'nın torunları olarak, 79 milyon Türkiye'nin asil milletinin evlatları olarak bölgeye barışı da kardeşliği de biz getireceğiz. Hiç kimse bize nasihat vermesin, hiç kimse bu bölgede Türkiye'ye rağmen hesap, kitap yapmasın. Bütün hesaplarını altüst ederiz, bozarız."

Milletvekillerinin, belediye başkanlarının tüm gücüyle çalıştığını ifade eden Yıldırım, "Buraya rahmetli Adnan Menderes'ten sonra gelen ikinci başbakan olmanın gururunu yaşıyorum ama unutmayın rahmetli Menderes Sinanpaşa'ya darbeden önce geldi ama biz darbeyi yere batırarak, darbeye darbe vurarak geldik. Bu millet, istiklaline de istikbaline de sahip çıktı. 15 Temmuz'da alçaklara hak ettiği dersi verdi." dedi.

Halkın dua ve desteklerinin kendilerine güç ve heyecan verdiğini dile getiren Yıldırım, vatandaşların "sağlık ocağı" talebine olumlu yanıt verdi.

Yıldırım'a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve bazı AK Partili milletvekilleri de eşlik etti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.