Necef taşı hangi hastalıklara iyi geliyor?

Necef taşı hangi hastalıklara iyi geliyor?
 Muhabir
Necef taşı, kuvars mineralinin bir türü olan ve şeffaf veya beyaz renkte bulunan bir taştır. Mohs sertlik skalasında 7 değerine sahip olan necef taşı, oldukça sert ve dayanıklı bir taştır.

Parlak bir görünüme sahip olan necef taşı farklı renklerde olabildiği gibi renksiz de olabilmektedir. Necef taşı dalgalı bir görüntüye sahiptir ve bu da baloncuklu olmasından ötürü kaynaklanır. Bu boşluklar ve baloncuklar su ya da karbondioksit ile doludur.

Sertlik değeri 7 olan necef taşı Irak'ın Necef kentinde keşfedildiğinden ismini bu şehirden kalmıştır. Bedeni ve zihni koruduğuna inanılan necef taşı Osmanlılar zamanında özellikle padişahlar için yapılan tespihlerde tercih edilmiştir. Necef taşına sonsuz taşı da denmektedir.

indir.jpgnecef-tasi-faydasi.webp

NECEFİN FAYDALARI NELER

Vücudu olumsuz ve negatif enerjilerden temizleyerek dolaşım sisteminin de sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Lenf sistemi ile ilgili hastalıklara karşı şifalı olduğu söylenen bu taş gözler için de etkilidir ve görüşü keskinleştirdiği ayrıca bozuk olan gözlerde daha keskin görme etkisi olur.

Mide sağlığı ve sindirim sistemi organlarının üzerinde de iyileştirici etkileri yer almkada.

Guatr tedavisinde kullanılması tavsiye edilen necef taşı yaraların çabuk iyileşmesini de katkı sağlar.

Radyasyonu emen necef taşı radyasyonun etkilerine karşı vücudu korur ve vücudu toksinlerden temizler.

Kronik yorgunluğa ve uykusuzluğa karşı oldukça etkilidir.

Kullanan kişilerin mental olarak daha dengeli ve sağlıklı olmalarını sağlar.

Problem çözme yeteneğini güçlendirir ve zorluklara karşı sabırlı ve sukünetli olmada yardımcı olur.

Odaklanma ve zeka üzerinde de olumlu etkileri olduğu bilinir.

NECEF TAŞININ OLUŞUMU

Irak'ın Necef şehrinde dolu yağdığı vakit dolu tanelerinin içindeki sıvılar oluklardan geçer ve dağa doğru ilerler. Bu sular orada biriktikten sonra donar ve sert bir hale gelir. Bu sert hale gelmiş olan taşlardan da Necef taşı meydana çıkar. Necef taşı ABD, Brezilya, Rusya ve Türkiye'de de çıkan bir taştır.

NECEF TAŞI FİYATLARI

Taşın kalınlık derecesi, taşın şekli ve desen, renk farklılıkları necef taşının rakamını da belirlemede etkili olabilir. Sert taşların fiyatı daha az olduğundan taşın dayanıklılığı artınca fiyatı da yükselir. Taşın büyüklüğü, taşın üzerindeki kusurlar ve yapısal unsurlar da fiyatın belirlenmesinde dikkate alınan özellikler arasında yer alır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.