Necip Fazıl Kısakürek, özel etkinlikle anılacak

Necip Fazıl Kısakürek, özel etkinlikle anılacak
"Necip Fazıl'ın Gençleri, Gençlerin Necip Fazıl'ı" temalı etkinlik, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Yazar, şair ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek, 14 Mayıs'ta yapılacak özel etkinlikle anılacak.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünün katkılarıyla, ünlü şairin vefatının 33. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek "Necip Fazıl'ın Gençleri, Gençlerin Necip Fazıl'ı" temalı etkinlik, Sultanahmet'teki Kızlarağası Mehmet Ağa Medresesi'nde 14.00'te başlayacak.

Etkinlikte, Necip Fazıl Kısakürek'in "Büyük Doğu" düşüncesi etrafında süren mücadelesi, konferansları, kitapları ve şiirleri ele alınarak, kuşaklar üzerindeki etkisi tartışılacak.

İstanbul'daki üniversitelerden öğrenci temsilcileri ve gençlik başkanları da söyleşilere katılarak, Necip Fazıl'ın gençlere bakışını anlatacak.

"Necip Fazıl Fotoğrafları ve Büyük Doğu Dergisi Kapakları Sergisi"nin de açılacağı programda ayrıca, Kısakürek'in hayatından kesitleri yansıtan belgesel gösterilecek ve şiir dinletisi yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.