Çevreci Çetin

Çevreci Çetin

NEDEN YAPILMAZ Kİ?

NEDEN YAPILMAZ Kİ?

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir AKYÜREK’in dikkatine:

Çiçek Gibi Konya”  sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyemiz yürüttüğünüz yeşil alan projeleriyle, şehrimizi güzelleştirip pek çok şehre örnek oldunuz. Allah razı olsun.

Belediyelerin görevi vatandaşın hayatını kolaylaştırmak değil mi? Evet, Biz de zaten size bunun için oy verdik. İnandık,  güvendik. Yıllardır Belediye Başkanısınız ve hayatın içinde Konyalıyla beraber yaşıyorsunuz. Peki şu konular sizi hiç rahatsız etmiyor mu?

  1. Cenaze namazları hayatın bir gerçeği, Cuma ve bazı vakit namazlarında cemaat cami avlusunda veya bahçesinde açık hava da namaz kılmak zorunda kalıyor. Siz de dâhil bu kadar insanın sıcak yaz günlerinde 50 derece güneşin altında nasıl saf tuttuklarını mutlaka görmüş ve yaşamışsınızdır.
  2. Hz. Mevlana’nın etrafındaki yeşil alanları kendinize göre bir sebepten yok ettiniz. Tamam. Orada büyük bir alan oluşturuldu. Güzel.  Sultan Selim Camii restorasyon çalışmaları da tamamlanamadı. Olabilir. Peki o kadar halkın güneşin altında oturması ve küçücük bir şadırvanda abdest alma sırası beklemeleri, sizin dikkatinizi çekiyor mu?
  3. Türkiye’nin en çok ziyaretçi alan ikinci müzesi olma özelliği ile dolup taşan Hz. Mevlana’ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin otobüslerinin park sorununu çözdünüz, sağ olun. Ancak  o bölgede bu insanların oturup dinlenecekleri  büyük bir park ve çay bahçesinin olmamasını, otobüslerinin gölgesinde ayakta beklemelerini de mutlaka görmüşsünüzdür.

Peki ne yapılabilir? Sizin irade göstermenizle yapılacak çalışmalarla çözülebilecek ve o bölge çiçek gibi olacaktır. İnşaallah. Nasıl mı? (benim ki sadece öneri, siz daha güzelini yaparsınız)

  1. Ülkemizin birçok şehrinde olduğu gibi açılır kapanır tente sistemi ya belediye ya da bir hayır sever tarafından yaptırılıp camii avlusu veya bahçesine konuşlandırılabilirsiniz? (Nitekim geçtiğimiz hafta Sayın Uğur Özteke bir okuyucusunun gönderdiği Burdur’dan bir resmi yayınladı) ki siz bunun daha alasını yapabilir siniz? Neden yapılmaz ki?
  2. Ankara’da Hacı Bayram Veli Hazretlerini her ziyarete gittiğimde oradaki düzenlemeleri, abdesthane ve tuvaletleri gördükçe kıskanıyorum. Bizim Başkanın Sayın Melih GÖKÇEK’ten nesi eksik diye düşünüyorum. Eminim ki siz bunun daha büyük ve güzelini pek ala yapabilirsiniz. Kaldı ki Mevlana meydanı çevresi ve alt zemini buna müsaittir. Neden Yapılmaz ki?
  3. O bölgedeki kentsel dönüşüm ve restorasyon çalışmaları sırasında boş alan var veya oluşturulabilir. Kültürparkta Gülbahçe’de güllerin ahengini seyrederken esas Hazretin etrafında olması gereken böyle bir park ve bahçe ile birlikte içinde Konbeltaş tarafından işletilen bir “Kafem” Neden yapılmaz ki?

Konya’yı Geçmişi Kadar Büyük Ve Görkemli Bir Geleceğe Hazırlamak” için yıllardır Konya için çalışan ve Konya’ya hizmet eden sayın başkanımız;  eminim ki sizin de yukarıdaki hususlardan haberiniz var ve gelecek günlerde bizleri de şaşırtacak projelerinizle ortaya çıkacak ve bu sorunları çözeceksiniz? Sabırsızlıkla bekliyoruz.

ÇETİNCE: İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Çevreci Çetin Arşivi
SON YAZILAR