NEFES ALMIYOR

NEFES ALMIYOR
Atiker Konyaspor’un başarılı sağ beki Nejc Skubic, bu sezon takımın değişmez tek ismi oldu. Kupadaki Trabzonspor maçında da oynayan Slovenyalı futbolcu, bu sezon yalnızca 2 maçta forma giymedi

Atiker Konyaspor’a geçtiğimiz sezonun devre arasında Slovenya takımlarından Domzale’den transfer olan Nejc Skubic, istikrarlı performansıyla kısa sürede takımın vazgeçilmezi oldu. İlk sezonunda yeşil-beyazlı formayla ligdeki 17 maçta da 90 dakika forma giyen Skubic, kupada da 7 karşılaşmada forma giymişti. Başarılı oyuncu bu sezon da benzer bir performans sergiliyor.

İSTİKRAR ABİDESİ

Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezon 30 karşılaşmaya çıkan Konyaspor’da, Skubic bu maçların 28’inde ter döktü. Toplam 2 bin 447 dakika sahada kalan Skubic, takımın en çok süre alan oyuncusu konumunda. Avrupa’da kırmızı kart cezası nedeniyle bir tek Shakhtar Donetsk deplasmanında takımını yalnız bırakan Skubic, Kocaman’ın yedek kadroyla çıktığı Türkiye Kupası’nda da 5 maçta forma giydi. Tecrübeli çalıştırıcı, 27 yaşındaki futbolcuya yalnızca içerideki Kızılcabölükspor karşıaşmasında şans vermedi. Skubic’in kadroda alternatifinin olmaması, bu kadar çok süre almasında önemli bir etken.

18’DE 17

Nejc Skubic, Konyaspor’un Süper Lig’deki 18 maçına da ilk 11’de başladı. Bunların 17’sinde 90 dakika sahada kalan başarılı futbolcu, yalnızca Trabzonspor karşısında son 9 dakika oyundan alındı. Ligde 18, kupada ve Avrupa’da 5’er kez olmak üzere bu sezon toplam 28 karşılaşmaya çıkan Skubic, 2447 dakika sahada kaldı. Yıldız oyuncu, bu süre içinde 3 de asist yaptı. Sloven futbolcu, Beşiktaş, Osmanlıspor ve Gümüşhanespor maçlarında arkadaşlarına gol pası verdi. Skubic, 28 karşılaşmada 5 sarı, bir de kırmızı kart gördü.

KOCAMAN DA ONAYLADI

İstatistiklere bakınca Konyaspor’un son yıllardaki en başarılı transferi olarak gözüken Nejc Skubic için Aykut Kocaman da spor kamuoyuyla hemfikir. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında transferle ilgili konuşurken Skubic’e değinen tecrübeli teknik adam “Skubic çok farklı bir transfer oldu. Ara transfer döneminde 10 tane transfer yapsan ancak bir tane böyle olur” ifadesini kullanmıştı. (Emre Tanrıver)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.