Nekbe'nin 68. yılı

Nekbe'nin 68. yılı
Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu üyeleri, İsrail'e tepki gösterdi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Nekbe'nin (Büyük Felaket) 68. yılı dolayısıyla İsrail protesto edildi.

Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu üyeleri, sloganlar atarak İsrail'e tepki gösterdi.

Filistin'e Geri Dönüş Platformu Türkiye sözcüsü Mehmet Şahin, yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 milyon Filistinli'nin çeşitli ülkelerde sığınmacı olarak yaşadığını söyledi.

Mülteci kamplarındaki şartların ne kadar ağır olduğunu herkesin bildiğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Filistin'in bu kahraman halkı, siyonist rejimin karşısında diz çökmektense mülteci kamplarında aç ve açıkta kalmayı yeğledi. 1948'de başlayan büyük felaket bitmedi, sürüyor. Tabii ki buna bağlı olarak Filistin'de direniş gün geçtikçe büyüyor. Türkiye ve Müslümanlar olarak Filistin toprakları özgürleşinceye kadar direniş hareketinin yanında olacağız. Onların onurumuz olduğunu, her ne pahasına olursa olsun, hangi bedeli ödememiz gerekirse gereksin meydanlarda, sokaklarda, evlerimizde ve dualarımızda haykıracağız."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve zorunlu göçe tabi tutulmaları nedeniyle her yıl 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük felaket) olarak anıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.