Nekbe'nin 68'inci yıl dönümü

Nekbe'nin 68'inci yıl dönümü
Katar'ın başkenti Doha'da, Filistinlilerin topraklarına dönüş mücadelelerini sembolize eden dünyanın en büyük "dönüş anahtarı" sergilendi

DOHA (AA) - Katar'ın başkenti Doha'da, Filistinlilerin topraklarına dönüş mücadelelerini sembolize eden dünyanın en büyük "dönüş anahtarı" sergilendi.

Katar Kültür Merkezinin iş birliği ve Katar Kızılayının desteğiyle Nekbe'nin (Büyük felaket) 68'inci yılında düzenlenen programa Filistinli sanatçı Muhammed Assaf, Arap ve yabancı ülkelerin büyükelçileri, iş adamları ve Guinness Dünya Rekorları Temsilcisi Samir Mahluf katıldı.

Mahluf, dönüş anahtarının, dünyadaki en büyük anahtar olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na geçtiğini, rekoru bundan önceki Kıbrıs anahtarından aldığını belirtti.

Anahtarın uzunluğunun 7,8 metre, ağırlığının 2,7 ton, genişliğinin 2,8 metre olduğu ifade edildi.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı Nekbe olarak anıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.