Nekbe'nin 68'inci yıldönümü

Nekbe'nin 68'inci yıldönümü
Tunus'ta Kudüs saatiyle 12.00'de, 10 ülkeyle eş zamanlı "Kudüs Yolu" adlı Nekbe etkinliği başladı

TUNUS (AA) - Kudüs saatiyle 12.00'ye göre planlanan "Kudüs Yolunda" adlı Çağdaş Sanatlar Festivali'nin ikincisi Tunus'un Bin Arus vilayetinde başladı.

Filistin Çağdaş Sanatlar Festivali Genel Koordinatörü ve Tunus Başkanı Semira Halfi Nekbe'nin 68'inci yıldönümü anma törenlerinde Tunus'tan çok sayıda ressamın katılımıyla bir resim sergisi açmayı uygun gördüklerini belirtti.

Bin Arus vilayetinde açılan sergide çoğunluğu kadın Tunuslu 27 ressamın Filistinle ilgili çalışmaları sergilendi. Ayrıca bir müzik grubu tarafından Filistin şarkıları seslendirildi.

Halfi etkinliğin Kudüs saatiyle 12.00'de eş zamanlı olarak 10 ülkede yapıldığını, bununla hedefin birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu ifade etti.

Halfi, Tunus, Irak, Ürdün, Mısır, Suriye, Lübnan, Cezayir, Fas ve Filistin'in yanında Hindistan'ın da etkinliğe ilk kez katıldığına dikkati çekti.

Nekbe'nin 68'inci yıldönümü "Kudüs Yolunda" adlı etkinliklerin 3 gün süreceği, şiir, müzik ve resim gibi sanatsal faaliyetlerin yanında çocuklara yönelik etkinliklerin de yapılacağı bildirildi.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük felaket) olarak anıyor.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.