Nepal'deki Deprem

Nepal'deki Deprem
Ölü sayısı bin 400'e yükseldi- Aralarında ABD, Hindistan ve Pakistan'ın da bulunduğu çeşitli ülkeler, Nepal'e yardım göndermeye başladı

KATMANDU (AA) - Nepal'de meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı bin 394'e yükseldi. 

Polis yetkilisi Yuvraj Khadka, arama kurtarma çalışmalarında şimdiye kadar bin 394 kişinin cesedinin çıkarıldığını söyledi.

Khadka, son 80 yılın en büyük deprem felaketini yaşayan ülkede ölü sayısının artmasının beklendiğini sözlerine ekledi. 

- Uluslararası yardımlar - 

Bu arada çeşitli ülkeler, depremin büyük yıkıma yol açtığı Nepal'e yardım göndermeye başladı. 

ABD yardım kuruluşu USAid, Nepal'e uzmanlardan oluşan bir ekiple birlikte 1 milyon dolar yardım gönderileceğini açıkladı. 

Hindistan da depremden etkilenen Nepal'e bir kaç uçakla 40 kişilik bir yardım ekibinin yanı sıra tıbbi malzeme ve sahra hastanesi gönderdi. 

Bölge ülkelerinden Pakistan, 30 yatak kapasiteli sahra hastanesi, sağlık görevlileri, özel yetiştirilmiş köpekleri olan arama kurtarma ekibi, gıda, 200 çadır ve 600 battaniyeyi 4 C-130 tipi kargo uçağıyla Nepal'e göndereceğini belirtti. 

Norveç de, 3,9 milyon dolarlık insani yardımda bulunacağını açıklarken Almanya, İspanya, Fransa, İsrail ve Avrupa Birliği de depremden etkilenen Nepal halkına yardım sözü geldi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Başkanı Irina Bokova, depremin tarihi anıtlar ve Katmandu Vadisi'ndeki binalar dahil ülkede yol açtığı yıkımı onarması için Nepal'e yardımda bulunacaklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.