Netanyahu'nun sivilleri hedef alma itirafı

Netanyahu'nun sivilleri hedef alma itirafı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de yaşanan sivil kayıplara ilişkin, "Bu işi en az sivil kayıpla bitirmeye çalışıyoruz ama ne yazık ki başarılı olamıyoruz" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'de yaşanan sivil kayıplar sebebiyle, "Bu işi en az sivil kayıpla bitirmeye gayret gösteriyoruz ama ne yazık ki başarılı olamıyoruz" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD televizyonuna İsrail ve Gazze'deki son gelişmelerle ilgili duyuruda bulundu. Netanyahu, Hamas'la yapılması beklenen anlaşmaya ilişkin, "Anlaşmaya kara harekatı öncesine göre daha yakınız. Kara harekatı ateşkes sağlanması konusunda Hamas üzerinde sebebiyet verdi. Rehinelerimizi alabilirsek geçici ateşkes yapacağız" dedi.

REHİNELERİ İSTİYORUZ

Rehinelerin serbest bırakılmasının İsrail'in savaştaki hedeflerinden biri olduğunu söyleyerek Netanyahu, İsrailli rehineler karşılığında Filistinli mahkumların serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunun "gizli" olduğu gerekçesiyle mahkumlarla açıklamalarda bulunmadı.

Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'nin askeri amaçlarla kullanıldığına ilişkin ellerinde somut kanıtlar bulunduğunu söyleyen Netanyahu, ayrıca İsrail ordusunun yüzlerce sivilin olduğu hastaneyi kuşatmasının ardından Hamas üyelerinin hastaneden kaçtığını vurguladı.

BAŞARILI DEĞİLİZ

Gazze'de binlerce sivilin hayatının son bulmasına ilişkin konuşan Netanyahu, her sivilin ölümünün bir trajedi olduğunu ve hiçbir sivil kayıp olmaması gerektiğini belirterek, "Bu işi en az sivil kayıpla bitirmeye çalışacağız. Bunu en az sivil kayıpla yapmaya çalışıyoruz fakat ne yazık ki başarılı olamıyoruz" dedi.

Gazze bölgesinde askeri kontrol sağlamak amaçlarını ifaden eden Netanyahu, "Gazze'yi işgal altına almak istemiyoruz. Amacımız böyle bir şey değil. Amacımız orada yaşananların farklı olmasına sebebiyet vermek. Bunu yapmak için Gazze'yi silahsızlandırmalıyız" dedi. Filistinlilerin yönetimsel değişikliğe ihtiyacı olduğunu ileri süren Netanyahu, Filistinlilerin geleceğinin değişmesi gerektiğini ifade etti.

İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerine ilişkin konuşan Netanyahu, yasaya karşı olan ve şiddet uygulayan herkesin yaptıklarından sorumlu tutulduğunu öne sürdü.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.