NEÜ Adalet Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi

NEÜ Adalet Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Adalet Meslek Yüksekokulu bu yıl ilk mezunlarını vermenin heyecanını yaşadı.

Mezuniyet töreninde konuşan Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuran Koyuncu, haklıyla haksızın ayırt edilmesinin adaletle sağlandığını belirterek, “Adalet bir bilinçlilik hali, bir duygu, duyarlılık, akıl ve aşktır. Adalet dünyadan kalkarsa insan hayatına değer verecek bir şey kalmaz. Adalet mülkün temelidir. Sevgili gençler, alacağınız diplomalar sizlere önemli sorumluluklar yüklüyor. En iyi adalet, vicdanınızdır” dedi.
Adaletin çok önemli bir konu olduğuna değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ise, “Adalet konusunun ne kadar hassas olduğunu geçtiğimiz yıl yaşadığımız hain darbe girişiminde daha iyi bir şekilde anladık. Hazreti Mevlana adaletle ilgili, ‘Adalet dağıtmak gül sulamaya benzer, adaletsizlik ise diken sulamaya benzer’ diyor. Bunu biz kendimize şiar edindik. Öğrencilerimiz de burada emin ellerde, çok iyi eğitimler aldılar. Mezun olan öğrencilerimiz, bu süreçten sonra dikey geçiş sınavlarına girsinler, hukuk fakültelerine gitsinler. Yapamayanlar bir şekilde 4 yıllık eğitimlerini alsınlar. Kendilerine güvenip kendilerini geliştirsinler. İnşallah hayatta da başarılı olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri verildikten sonra tüm öğrencilere başarı belgeleri de takdim edildi. Program kep atma ve toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.