NEÜ en çok tercih edilenler arasında

NEÜ en çok tercih edilenler arasında
NEÜ en çok tercih edilenler arasında

Necmettin Erbakan Üniversitesi 2015 ÖSYS sonuçlarına göre, kuruluşu itibariyle yeni olmasına rağmen, bünyesinde barındırdığı hem köklü hem de yeni açılan fakülteleri ile Türkiye genelinden yoğun talep görerek, yüzde 100 doluluk oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında ilk sıralarda yerini aldı. Üniversitenin 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde ayrılan kontenjanları, yapılan başvurularla tüm lisans programları doldu. Özel yetenek sınavı ile gelecek 85 öğrenci ile birlikte üniversitede, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde toplam bin 941 öğrenci kayıt yaptırmış olacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesinin köklü geçmişe sahip olan fakültelerinden biri olan ve sağlık alanındaki farklılığıyla dikkati çeken Meram Tıp Fakültesi, 52 yıllık İlahiyat Fakültesi ve Türkiye çapındaki kalitesiyle Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzde 100’lük doluluk oranı yaşandı. Sağlık Bilimleri Fakültesinde yeni açılan Beslenme ve Diyetetik ile Fizyopterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinin tamamı da öğrenciler tarafından oldukça yoğun rağbet gördü. Ayrıca bu yıl sınava giren öğrencilerden bin 32’si yapmış oldukları ilk tercih ile Necmettin Erbakan Üniversitesinde eğitim görmeye hak kazandı.
Tercih sonuçlarını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Üniversitemize bu yıl da gösterilen teveccüh bizleri çok memnun etti. Öğrencilerimizin üniversitemizi tanımaları, kadrolarımıza güvenmeleri ve her şeyden önce ailemizin parçası olmak üzere tercihte bulunmaları yeni akademik dönemde bizleri motive edici hususlardır. Yeni dönemde sorumluluklarımız bir kat daha artmaktadır. Bizler yeni öğrencilerimizi karşılamaya hazırlanırken, şehrimizin de bu tatlı telaşa, ortak olmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.