NEÜ Heyeti Hatay'da depremzedelerle birlik oldu

NEÜ Heyeti Hatay'da depremzedelerle birlik oldu
 Editör
NEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner ve NEÜ Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Reisli ile beraberlerindeki heyet Hatay'da depremzede vatandaşlar ziyaret etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner ve NEÜ Seydişehir Kamil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Reisli ile beraberlerindeki heyet, Hatay’da iki gün süren program dahilinde depremzede vatandaşları ziyaret ederek sosyal ve bilimsel faaliyetlere katıldı.

NEÜ Tıp Fakültesi öğretim elemanları Uzm. Dr. Mahmut Yıldız ile Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ali Karaselek’in Dekan Güner ve Dekan Reisli’ye eşlik ettiği programda heyet ilk olarak konteyner kentte yaşayan depremzede vatandaşları ziyaret ederek konteyner kentte yer alan Şehit Hüseyin Şerbetçi Ortaokulu ve Ali Kavak İlkokulu öğrencilerine eğitim, sağlık ve temizlik malzemeleri yardımında bulundu.

5.jpg

Heyet, daha sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğinde MKÜ Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen “Doğuştan Bağışıklık Yetmezliği Farkındalık Toplantısı”na katıldı.

DEPREMİN ARDINDAN İLK TOPLANTI

Öğretim üyeleri, uzman doktorlar, asistanlar ve öğrenciler ile birlikte yaklaşık 350 kişinin fiziki, 150 kişinin de online olarak katılım gösterdiği bilimsel toplantının açılışında konuşan MKÜ Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Özer, gerçekleştirilen etkinliğin kendileri adına depremden sonra düzenlenen ilk bilimsel toplantı olduğunu belirtti. Bilimsel etkinliğin hayırlara vesile olmasını temenni eden Prof. Dr. Özer, NEÜ heyetinin toplantıya iştirakinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

İnternet üzerinde canlı yayınlanan toplantıda Prof. Dr. İsmail Reisli “Sık Hastalanan Çocuğa Yaklaşım”, Prof. Dr. Şükrü Nail Güner “Adenozin Deaminaz Enzim Eksikliği” ve Uzm. Dr. Mahmut Yıldız “Primer İmmün Yetmezlik Tedavisi” konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.