NEÜ İtfaiyecilik Bölümü tatbikatta

NEÜ İtfaiyecilik Bölümü tatbikatta
Seydişehir Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri, teorik ve uygulamalı olarak aldıkları eğitimler sonrasında arama kurtarma ve yangın tatbikatı yaptılar.

Seydişehir Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri, teorik ve uygulamalı olarak aldıkları eğitimler sonrasında arama kurtarma ve yangın tatbikatı yaptılar. Seydişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Arıkan gerçekleştirilen arama kurtarma ve yangına müdahale tatbikatıyla ilgili olarak: "Gayet başarılı geçen tatbikatta en kısa sürede yangına müdahale eden öğrencilerimiz, araç yangını ile beraber alev alan tankeri soğutma çalışması yaptıktan sonra söndürdüler. Arama kurtarma tatbikatında binadaki yaralıları, bina üzerinden iniş yaparak sedye ile tahliye işlemini gerçekleştirdiler. Başta Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığımız olmak üzere tüm eğitmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Günümüzde itfaiyecilik ile ilgili yeni gelişmeler, yeni projeler, yeni yasal düzenlemeler oluşturulduğunu, donanımlı ve eğitimli itfaiyecilere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Seydişehir Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Büyükipekci bölümle ilgili yaptığı açıklamada: "Öğrencilerimiz teorik dersleri Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde, uygulamalı dersleri Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki Sancak İtfaiye Eğitim Merkezinde alıyorlar. Konya İtfaiyemiz Türkiye’de uygulamalı eğitim anlamında en iyi itfaiyelerden birisidir. Aldıkları kaliteli ve yoğun bir eğitim sonrası öğrencilerimiz ‘İtfaiye Teknikeri’ unvanına sahip olarak mezun oluyorlar." şeklinde konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.