NEÜ Meram Köyceğiz’deki cami din ile bilimi buluşturacak

NEÜ Meram Köyceğiz’deki cami din ile bilimi buluşturacak
NEÜ Meram Köyceğiz’deki cami din ile bilimi buluşturacak

12 bin kişinin ibadet edebileceği, hayırsever iş adamı Kemal Akpınar tarafından rahmetli eşi Zeliha Akpınar adına Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Köyceğiz Kampüsü'nde yaptırılacak caminin temel atma çalışmaları hızla devam ediyor. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve hayırsever iş adamı Kemal Akpınar ile oğlu Fatih Bülent Akpınar, caminin inşaat sahasında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Selçuklunun kadim başkenti olan Konya’da, şehrimize hakim bir tepede böyle bir caminin temelini atmanın onur ve gururu yaşıyoruz. Kadim şehirlerimizde, siluet açısından, şehri yansıtma açısından inancımızın sembolü olan camilerimiz ve minarelerimizin bu tür şehre hakim tepelerde inşa edilmesi oldukça önem taşıyor” dedi. 
Başkan Toru, caminin şehre büyük bir değer katacağını, üniversite öğrencilerine de fonksiyonel olarak hizmet vereceğini ve bu açıdan da caminin büyük önem taşıdığını kaydetti.
Üniversitelerin kuruluşunda birçok önceliğin bulunduğunu ve bunlardan birinin de ibadethaneler olduğunu belirten NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Belediyesi aracılığıyla hayırsever Kemal Akpınar’dan böyle bir teklifin gelmesinden ve şehre kimliğini hatırlatan bir eser olarak da bu caminin Köyceğiz Kampüsünde şekillenmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. “Kemal Bey’in rahmetli eşinin hatırasına böyle bir camiyi yaptırıyor olması toplumda aileye, anneye verilen önemin göstergesi olarak altı çizilmesi gerekiyor. Konya’nın en büyük camii olması ve 12 bin civarında cemaate hitap edecek olması da önemli” diyen Rektör Şeker, cami tamamlandığında tüm Konya’ya hitap edeceğini, üniversitelerin toplumla iç içe, beraber yaşayan varlıklar olması bağlamında NEÜ’nün toplumla kaynaşması ve bütünleşmesi açısından bu caminin özel bir fonksiyon göreceğini vurguladı.
Fatih Bülent Akpınar’da annesi Zeliha Akpınar adına yaptırılacak camiyi hızlı bir şekilde bitirmeyi arzu ettiklerini, caminin açılışında da tüm Konyalılarla birlikte olmayı ve üniversiteden vatanına milletine hayırlı insanlar yetiştiğini görmeyi umut ettiklerini ifade etti.
Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, “Burası din ile bilimin buluştuğu bir nokta. Bir ay önce ülkemizde çok vahim bir hadise yaşandı. Ama biz bugün burada şehrimizin en büyük caminin inşaat alnında, din ile bilimin buluştuğu merkezdeyiz. İşte bizim milletimiz bu. 15 Temmuz gecesi direncini gösterdi, ertesi gün sabah oldu işine koyuldu” dedi. 
Milletin 27 gün akşamları meydanlarda nöbet tuttuğunu, gündüz işine sahip çıktığını belirten Sorgun, bunu bazılarının anlayamadığını, milletimizi yeterince tanıyamadığını ifade ederek, "Eşe vefayı örnek almak isteyenler, tevazu görmek isteyenler, geleceğe ötelerin ötesine yatırım yapmak isteyenler gelsin buraya baksın” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.