NEÜ MESLEK TANITIM FUARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

NEÜ MESLEK TANITIM FUARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
11. sınıf öğrencilerinin katılacağı Meslek Tanıtım Fuarı Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştiriliyor.

 Kentteki 4 üniversite bünyesindeki bölümler hakkında öğrenciler bilgilendiriyor. 
Meram İlçesi Mesleki Yönlendirme Çalışma Grubu’nun organize ettiği fuar hakkında bilgi veren Meram Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Durlanık, “Üniversitelerin bütün bölümleri ve bölümlerin imkanları ile mezuniyet sonrasındaki iş fırsatlarına dair öğrenciler yetkililer tarafından bilgilendiriliyor. Meslek Tanıtım Fuarı Konya’da ilk olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin hem devlet, hem de vakıf üniversitelerinin imkanlarından ilk elden bilgi alabilmesi açısından bu etkinlik çok önemli. Katılım ve memnuniyetin de hayli fazla olması bizi memnun etti” dedi.
NEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapist Öğretim Görevlisi Fatma Erdeo öğrencileri bölümleri hakkında bilgilendirdiklerini ve sorulara cevap verdiklerini anlattı. “Öğrenciler genellikle başarı sıralaması, puan aralığı ve iş imkanı ile maaş konusunda sorular soruyor. Biz de öğrencilere bu konularda gerekli bilgileri veriyoruz” diyen Erdeo, üniversiteye yönelik öğrenci ilgisinin gayet güzel olduğunu ifade etti.
Öğrenciler de birinci ağızdan bilgileri öğrenebilmelerinin kendileri için büyük önem arz ettiğini, merak ettikleri pek çok soruya da buradan cevap bulduklarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.