NEÜ öğrencileri dil kursunu başarıyla tamamladı

NEÜ öğrencileri dil kursunu başarıyla tamamladı
Ürdün’e giden NEÜ öğrencileri dil kursunu başarıyla tamamladı

 Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi’nin Arapça hazırlık sınıfında başarılı olan öğrenciler Türk Anadolu Vakfı'nın bursu ile Ürdün’ün başkenti Amman’da yaklaşık 2 ay boyunca aldıkları dil eğitimini tamamladı. 
NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş öğrencilerin bu kursa katılmasına katkı sağlayan NEÜ Rektörlüğü ve Türk Anadolu Vakfı’na teşekkür ederek başladığı konuşmasında öğrencilerden aldıkları geri dönüşler doğrultusunda programın çok faydalı olduğu kanaatine vardıklarını ifade etti. Öğrencilerin hem kursta edindikleri bilgileri artırma, hem de İslam tarihine ait olan yerleri gezmeleri, hatta bir kısmının Kudüs’e gitmeleri Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmeleri neticesinde ufuklarının daha da açıldığını gördüklerini söyleyen Altıntaş, seneye de programa devam etmeyi istediklerini kaydetti. Altıntaş, “NEÜ İlahiyat Fakültesi olarak Türkiye’nin sınırlarının dışına taşmış olduk. Bir nevi dünya İlahiyat Fakültesi hüviyetini kazandık” dedi.
Amman’da öğrencilere rehberlik eden Arş. Gör. Abdullah Esat Bağcı da, programın hayli verimli geçtiğini söyledi. Bağcı, en azından insanın dilindeki prangaların kırılabilmesi için kursun yeterli olduğunu ve öğrencilerin dil gelişimini bizzat gözlemlediğini dile getirdi. Öğrenciler de, kimsenin Türkçe bilmediği bir ülkede sadece Arapça konuşarak iyi bir deneyim kazandıklarını belirttiler. Tarihi yerlerde incelemeler yaparak oralarda edindikleri bilgileri hocalarına anında Arapça olarak anlattıklarını ve bunun konuşma yeteneklerini ciddi anlamda geliştirdiğini belirten kursiyer öğrenciler, oraya gitmeden önce hafızalarında kelimelerin olduğunu ancak akıcı şekilde konuşamadıklarını, 2 aylık kurs sürecinde halkın arasında bu konuda da deneyim kazandıklarını sözlerine eklediler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.