NEÜ’de TÜBİTAK Toplantısı Yapıldı

NEÜ’de TÜBİTAK Toplantısı  Yapıldı
NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde; NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Uzun ve Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Konya merkez ve ilçelerden gelen okul yöneticileri ve öğretmenlere “TÜBİTAK

Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş konuşmasında: “Herkesin eksikleri, yanlışları sıraladığını görüyoruz; ama bu sorunları çözmek için kimsenin gayret göstermiyor. Eğitimciler yarını nasıl görmek istiyorsa bugünün öğrencilerini öyle yetiştirecek. Sizlerden rekor sayıda proje bekliyoruz. Her okul en az bir projeyle yarışmaya katılmalı. Okul yöneticileri ve öğretmenler olarak öğrencilere rehber olmanızı istiyoruz. Siz gayret gösterirseniz biz de elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.” İfadelerinde bulundu.

Konya Bugüne Kadar 145 Proje Verdi

NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Abdullah Uzun da; Bölge Koordinatörlüğünün bu yıl Konya’ya verildiğini ve bunun hakkının verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Konya’nın verdiği 145 projenin yeterli olmadığını önümüzdeki yıl bu sayının kat kat arttırılması gerektiğini belirtti. Uzun: “Öğrenciler ürettikleri fikri uygulama aşamasında üniversitelerden bilgi alabilirler. Biz de Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak öğrencilere destek vermeye hazırız. Bu anlamda laboratuvarlarımız öğrencilerin kullanımına her zaman açık olacaktır.” dedi.

Uzun, yaptığı sunumun devamında projenin kapsamı, 2013–2014 yıllarına ait istatistikleri, bölgelere göre başvuru sayılarını, illerin verdiği proje sayılarını, hangi projelerin değerlendirmeye alınmayacağını, başvuru koşullarını, başvuru işlemi kurallarını, başvuruların nasıl değerlendirildiği ve final ödülü hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Toplantının sonunda ise katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.