NEÜ'den Balkanlara bilimsel çıkarma

NEÜ'den Balkanlara bilimsel çıkarma
NEÜ'den Balkanlara bilimsel çıkarma

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV), Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Selçuk Üniversitesi (SÜ), Saraybosna İslam Birliği Riyaseti ile Sarajevo Üniversitesi işbirliği ve T.C. Başbakanlık Yurtdışı Akraba Topluluklar Başkanlığının destekleriyle Saraybosna’da “2. Uluslararası Dini Araştırmalar ve Küresel Barış Sempozyumu” düzenlenecek.

Sempozyumda insan huzur ve mutluluğunu küresel düzeyde gerçekleştirmek için dinlerin barış odaklı buyruklarının öne çıkarılması konuşulacak. Sempozyuma 12 ülkeden, içerisinde akademisyenler, sivil toplum kuruluşu üyeleri, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin de bulunduğu 150’den fazla kişi katılacak. Sempozyumda insan huzur ve mutluluğunu küresel düzeyde gerçekleştirmek için dinlerin barış odaklı buyruklarının öne çıkarılmasına, hatalı şekilde şiddete alet edilen kaynakların doğru anlaşılmasında sağlıklı yöntemlerin geliştirilmesine için çalışmalar yürütülecek. Küresel barışa da katkıda bulunmayı amaçlayan bu sempozyum aynı zamanda batıda yükselen İslamofobiye de dikkat çekmeyi hedefliyor.

13. UFUK TURU TOPLANTISI BU YIL KOSOVA’DA GERÇEKLEŞECEK
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen Ufuk Turu toplantılarının 13.’sü bu yıl 2016 YTB Kosova Yılı kapsamında Medeniyet Buluşması başlığı altında Kosova’da gerçekleştirilecek. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Hikmet İlim ve Sanat Derneğinin paydaşı olduğu toplantı 5 gün sürecek.
Koordinatörlüğünü NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu’nun yaptığı toplantı, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformuna üye 152 STK tarafından destekleniyor. 19-23 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek programa Balkanlardaki 9 ülkeden 60 kişi, Türkiye genelindeki illerden 50 kişi ve Konya’daki STK’lardan ise 150 kişi olmak üzere 260 kişi katılacak.
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu’nun moderatör olarak yer alacağı toplantıda; Medeniyet Tasavvuru, İslam Medeniyetine Yönelik Tehditler ve Fırsatlar, Medeniyetin İhyasında Sivil Toplum ve Balkanlar ile Ufuk Turu STK Balkan-Türkiye İşbirliği Çalıştayı başlıklı oturumlar düzenlenecek. NEÜ Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Prof. Dr. Abdülkadir Buluş ve Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın da konuşmacı oldukları toplantıya, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ve Kosova Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Recep Hoti de katılacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.