NEÜ’den bilimsel araştırmalara 49 milyon lira destek

NEÜ’den bilimsel araştırmalara 49 milyon lira destek
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Selman Türker, bilimsel araştırma projelerine 49 milyon lira destek verildiğini söyledi.

NEÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nde Prof. Dr. Oğuz Doğan koordinatörlük görevini Prof. Dr. Selman Türker’e devretti. Programda 2012-2016 yılları arasında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında da bilgi verildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek Başkanlığında toplanan komisyonda ilk olarak koordinatörlük görevine yeni başlayan Türker, hangi alanlarda destek verdikleri, bu güne kadar destek verdikleri projelere ödenen miktarlar gibi konularda üyeleri bilgilendirdi. Bu güne kadar başvuru yapan 3 bin 291 projenin 3 bin 103 adedinin desteklendiğini kaydeden Türker, bilimsel araştırma projelerine 49 milyon lira destek verdiklerini vurguladı. 49 milyonun 10 milyonunun Kalkınma Bakanlığından geldiğini diğerlerinin de tamamen Üniversitenin döner sermaye işletmelerinden sağlandığını ifade eden Türker, “Genç bir üniversite olmamıza rağmen, diğer üniversitelere göre rakamsal olarak ciddi anlamda öndeyiz” dedi.
“Bugün geldiğimiz konum itibariyle gerek denetim elemanlarının ifadesiyle gerekse diğer üniversitelerden referans çalışma olarak gösterilen BAP ünitesi olması hasebiyle Türkiye’deki pek çok üniversitenin ulaşamadığı; hızlı işlem yapma ve disiplinize olma gibi konularda iyi bir noktada bulunmaktayız” diyen Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Oğuz Doğan’a bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve yeni Koordinatör Prof. Dr. Selman Türker’e başarılar diledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.