NEÜ’den örnek proje

NEÜ’den örnek proje
Sağlıklı ve Kaliteli Yaşlılık Projesi sahada uygulamaya başlanacak.

Avrupa Dayanışma Programı kapsamında kabul edilen ve gerçekleştirilecek olan “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşlılık” Projesinde Proje Koçu Prof. Dr. Fatma Arslan ve Rekreasyon Yönetimi Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Koordinatör Hasan Suat Aksu “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşlılık Projesi”nin sahada uygulamaya başlanacağının müjdesini verdi. Aksu, projeye katılımın ücretsiz olduğuna dikkat çekti. Proje ekibinde yer alan doktora öğrencisi ve Arş. Gör. Alper Kaya, yüksek lisans öğrencisi Yasin Akar ve lisans öğrencileri Sıdıka Ertavukçu, Hasret Güneş, Mehmet Emin Özkan Proje Koç’u Prof. Dr. Fatma Arslan sorumluluğunda faaliyetlerin gerçekleştirilmesine yönelik toplantı gerçekleştirdi. Ayrıca Proje Koç’u Prof.Dr. Fatma Arslan tarafından ekibe egzersiz programına ilişkin eğitim faaliyeti gerçekleştirdi.

“Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır” ifadelerini kullanan Hasan Suat Aksu, “Mazide muktedirken bütün kudretiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur” der Mustafa Kemal Atatürk. Bu proje fikrinin ortaya çıkaran asıl etken, yaşlı nüfus oranında son beş yılda oluşan değişimdir” diye konuştu.

awedw.png

2020 verileri dikkate alındığında son beş yılda yaşlı nüfus oranında yüzde 22,5 artış olduğunun tespit edildiğini söyleyen Aksu, “Yaşlanmayla birlikte vücutta meydana gelen değişimler (metabolizmanın zayıflaması, vücudun kendi kendini yenileme kapasitesinde azalış) sonucunda yaşlı bireyler sürekli olarak sağlık hizmetlerinden faydalanma sorunsalını ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda egzersiz faaliyetlerinin özellikle yaşlılar için ne derece önemli olduğu anlaşılacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.