Nevruz kutlamaları

Nevruz kutlamaları
Cumhurbaşkanı Erdoğan:- "Ortak kültür coğrafyasında yaşayan kardeş toplumlar olarak nevruzu, ortak değerlerimiz ve ortak hedeflerimiz etrafında bütünleştiğimiz bir bayram haline dönüştürmeliyiz. Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil,

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak kültür coğrafyasında yaşayan kardeş toplumların nevruzu, ortak değerler ve ortak hedefler etrafında bütünleşilen bir bayram haline dönüştürmesi gerektiğini belirterek, "Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmeli, bu duygularla birlikte çarpmalıdır. Bizim için nevruzun anlamı işte budur." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, "21 Mart Dünya Nevruz Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlanan nevruzun, bolluğun, bereketin ve bahar mevsiminin gelişinin müjdecisi olduğunu belirtti.

Baharla tabiatta başlayan yenilenmeyi ve tazelenmeyi temsil eden nevruz gününün, bugün de geniş bir coğrafyada kutlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nevruzun, topraktaki uyanışla kalplerde sevgiyi, muhabbeti, birlikte yaşama iradesini de güçlendiren bir gün olması temennisinde bulundu.

Mesajında, "Her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gereken bugünlerde, milletçe birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmalıyız" ifadesine yer veren Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşmak için, bu değerlerin milletin tüm fertleri tarafından benimsenmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde, ortak kültür coğrafyasında yaşayan kardeş toplumlar olarak nevruzu, ortak değerlerimiz ve ortak hedeflerimiz etrafında bütünleştiğimiz bir bayram haline dönüştürmeliyiz. Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmeli, bu duygularla birlikte çarpmalıdır. Bizim için nevruzun anlamı işte budur. Bu düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Nevruzun, tüm dünyayla birlikte bölgemiz için, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.