Nevruz kutlamaları

Nevruz kutlamaları
Erciyes Üniversitesinde tören düzenlendi

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) düzenlenen törenle Nevruz Bayramı kutlandı.

Kayseri Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Sabancı Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar olan Türk devletlerinde nevruzun bahar bayramı olarak kutlandığını söyledi.

Nevruz'un kara kıştan çıkışın göstergesi olduğunu ifade eden Aygenç, "Kar altında kalmış buğdaylar bir karış başak veriyor. Bizler onun coşkusunu yaşıyoruz. Doğa uyanıyor, bunları görünce içimizde coşku hissediyoruz. Dostluğu kardeşliği bir arada yaşamak için insanlar bu bayramı kutluyor. Biz de burada hep birlikte coşku içinde bayramı kutluyoruz." diye konuştu.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven de Nevruz Bayramı'nın Orta Asya'dan Balkanlara kadar kesintisiz bütün coğrafyada neşeyle, şenlikle kutlandığını dile getirdi.

Nevruzun gün dönümünü, baharın gelişini müjdeleyen bir bayram olduğunu aktaran Güven, "Aynı zamanda gecelerin kısaldığı günlerin uzadığını ifade eden bir bayram. Ülkemiz bu sıralar sıkıntılı günler geçiriyor." dedi.

Güven, Nevruz Bayramı'nın aydınlık ve güzel günlerin müjdecisi olmasını temenni etti.

Törende, Türk Cumhuriyetlerinden gelen ve ERÜ'de eğitim gören öğrenciler bayrak gösterisi yaptı.

Daha sonra nevruz ateşi yakılarak örs üzerinde demir dövüldü. Aygenç, Güven, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş ve diğer protokol üyeleri nevruz ateşinin üzerinden atlarken ilginç görüntüler oluştu.

Tören kapsamında nevruz için hazırlanan boyalı yumurtalar tokuşturuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.