Nevşehir'deki Fetö/pdy Davaları

Nevşehir'deki Fetö/pdy Davaları
Haklarında ayrı ayrı dava açılan 3 tutuklu kadının yargılanmasına başlandı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında ayrı ayrı dava açılan 3 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan yargılanan F.H.Ö, kaldığı cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanığın avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Örgütün, kentteki kadınlara yönelik düzenlediği sohbetlere 2016 yılına kadar katıldığını belirten F.H.Ö, çocuğunu ikametine yakın olması nedeniyle FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen Lara Kolejine kaydettirdiğini anlattı.

Terör örgütü içinde bir faaliyeti olmadığını savunan F.H.Ö, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Diğer duruşmada ise "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan tutuklu bulunan R.Ş. hakim karşısına çıktı.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı yönündeki iddiaları reddeden R.Ş, üniversite öğrencilerinin kaldığı evde "ev ablası" olduğunu, zaman zaman cep telefonunun internetini diğer arkadaşlarının da yararlanması amacıyla kullanıma açtığını, bir başkasının uygulamayı kullanması nedeniyle kendi hattının tespit edilmiş olabileceğini öne sürdü.

ByLock kullanması nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve salona alınarak dinlenen tanık S.C, kendisinin "ev ablalarından sorumlu abla" olduğunu ifade etti. S.C, "Ben ByLock uygulamasını kullanıyordum ama bu program ev ablalarında olmaz. Daha üst sorumlularda olur. ByLock, internet üzerinden çalıştığı için R.Ş'nin internet hattını kullandığım oldu." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesini kararlaştırdı.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçundan tutuklu bulunan D.Ç. ise kaldığı cezaevinden SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı. D.Ç, hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Darbe girişimini FETÖ'nün yaptığına inandığını vurgulayan D.Ç, örgüte üye kadınların çay sohbeti aldatmacasıyla kandırıldığını, kendisiyle yakından ilgilendikleri için birkaç kez bu sohbetlere katıldığını öne sürdü.

D.Ç, 17-25 Aralık sürecinin ardından davetlere icabet etmediğini, katıldığı süre zarfında da himmet ve benzeri ad altında para yardımında bulunmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Duruşmalar, 9 Ekim'e ertelendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.