Nevşehir'deki Fetö/pdy Davası

Nevşehir'deki Fetö/pdy Davası
Örgüt üyesi iddiasıyla hakkında dava açılan eski vaizin yargılanmasına başlandı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan eski vaiz, hakim karşısına çıktı.

Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık eski vaiz Nihat E. ve avukatı katıldı.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakim karşısına çıkan Nihat E, üzerine kayıtlı telefonda "ByLock" tespit edilmesine karşı savunma yaptı.

Yaklaşık 10 yıldır aynı telefonu kullandığını, tamirat dışında herhangi bir yere veya kişiye vermediğini savunan Nihat E, suçlamayı kabul etmedi.

Nihat E'nin avukatı ise dijital cihazlarda kaçakçılık olayına sıkça rastlandığını, müvekkilinin telefonunu tamire verdiğinde IMEI numarasının kopyalanmış olabileceğini savunarak, Nihat E'ye ait olduğu belirtilen telefonda başka bir GSM hattı kullanılıp kullanılmadığının ve aynı IMEI numarasının mükerrer tespitlerinin araştırılması talebinde bulundu.

Mahkeme heyetinin, 15 Temmuz darbe girişiminden haberdar olup olmadığı sorusu üzerine Nihat E, o gece Kayseri'ye gittiğini, olayı televizyondan öğrendiğinde akrabaları ile şehir meydanına giderek darbe karşıtı gösteride bulunduğunu anlattı.

Nihat E, aynı gece saat 23.00 sularında görev yaptığı Gülşehir ilçesindeki müezzin arkadaşlarını telefonla arayarak, minareden sela ve ezan okumalarını tavsiye ettiğini de öne sürdü.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, savunmasında isimlerini verdiği diyanet görevlilerinin tanık olarak dinlenmesine karar vererek, "ByLock" tespitinde bulunan cep telefonu ile GSM hattının araştırılması için duruşmayı 20 Temmuz'a erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.