Nevşehir'den Bayırbucak'a patates yardımı

Nevşehir'den Bayırbucak'a patates yardımı
İHH İnsani Yardım Derneği tarafından toplanan 3 tır patates, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğinin başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan 3 tır patates Bayırbucak'a gönderildi.

Derneğin lojistik sorumlusu İbrahim Çiğdem, Gülbahçe Parkı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yardım tırlarında toplam 75 ton patates bulunduğunu belirtti.

Suriye’de 5 yılı aşkındır süren savaşın sivil halkı mağdur etmeye devam ettiğini söyleyen Çiğdem, "İnsanlar, evlerini köylerini hatta hayallerini yitirdiler. Mazlum konuma düşen Müslümanlara yardım etmeye mecburuz." dedi.

Çiğdem, Suriye’nin farklı kentlerine hedef gözetmeksizin atılan bombaların katliam boyutunu aşan sonuçlar doğurduğunu, insanlığın bu yüzyıldaki sınavından başarıyla çıkmak için yardım elinin uzatılmaya devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

"Suriye’deki zulümden hayatlarını kurtarmak için evlerini, köylerini terk etmek zorunda kalan mazlumlar ve tüm sıkıntılara rağmen topraklarında hayata tutunmaya çalışan kadın, erkek, yaşlı veya çocuklara karşı gözlerimizi kapatamayız" diyen Çiğdem, şunları kaydetti:

"Mazlum Müslümanlara yardım elini daha fazla uzatabilmek için kampanyalar düzenliyoruz. Nevşehir’den bugünkü tırlarla birlikte Suriye’ye savaşın başından beri gönderdiğimiz yardım tırı sayısı 173’e ulaştı. Türkiye’de en çok yardım gönderen illerin başında olmaktan onur duyuyoruz. Ülkemizin kurulma aşamasında verdiği büyük savaşların hepsinde bizim yanımızda olan bugünün mazlumları pozisyonundaki kardeşlerimize, onlar zulümlerden kurtulup feraha erinceye kadar yardımlar ulaştırmayı gaye edindik. Allah destek veren hayırseverlerden razı olsun."

Yardım tırları, duanın ardından yola çıktı.

Nevşehir'den Bayırbucak'a patates yardımı

Nevşehir'den Bayırbucak'a patates yardımı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.