Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir'den kısa kısa
NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının ilki Ahmet ErgünOrtaokulunda sergilendi.Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının ilki Ahmet Ergün Ortaokulunda sergilendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında gerçekleştiriliyor.

"TÜBİTAK Bilim Fuarları", 5-12. sınıfta okuyan öğrencilerin eğitim programı çerçevesinde, ilgi alanları doğrultusunda kendi belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak sonuçlarını sergileyebilecekleri bir ortam oluşturmak amacıyla düzenleniyor.

Danışman öğretmenlerin koordinatörlüğünde öğrenciler tarafından hazırlanan 25 proje Avanos Ahmet Ergün Ortaokulu bahçesinde davetlilere sunuldu.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, öğrencilerle tek tek ilgilenerek projeler hakkında bilgi aldı.

Eldivan, "Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, farklı gelişimsel ve bilimsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması adına yapılan bu çalışma çok önemlidir. Fuara geçen yıl Avanos'tan 6 adet proje asil listeye girerken, bu yıl yüzde 67 artışla 10 okulumuza ait proje, asil olarak seçilmiştir." dedi.

Fuara, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, İlçe Milli Eğitim Müdürvekili Malik Kavuk, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

- Derinkuyu'da 17 deneysel proje sergilendi

Derinkuyu ilçesinde Kuyulutatlar Şehit Erhan Karataş Ortaokulunda bilim şenliği düzenlendi.

Şehit Erhan Karataş Ortaokulu tarafından düzenlenen Bilim Şenliğinde öğrencilerin gözlem, araştırma tasarlayarak yaptıkları buluşlar ilgi gördü.

Bilim şenliğinde 17 deneysel proje sergilendi ve çeşitli görsellerde davetlilere sunuldu. Okul öğrencilerinin hazırladığı çizgi izleyen robot, yanardağın gizemi, kaçan robot, pas ver, fındık kıracağı gibi projeler dikkat çekti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dündar, yaptığı açıklamada, "Projelerde enerji tasarrufunu mümkün kılmak amacıyla geri dönüşüme katkı sağlamak için dikkat çekildiğini gördük. Öğrencilerimizin ufuk açıcı düşüncelere yönelik yaptıkları çalışmalar gelecek açısından ümit vadediyor. Birbirinden ilginç ve güzel projelerdi. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum." diye konuştu.

Şenliğe İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Sinan Günel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dündar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.