Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir'den kısa kısa
NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde 100. Yıl İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, Avanos Belediyesini ziyaret etti.Sınıf öğretmeni Arzu Gevrekçi'nin...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde 100. Yıl İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, Avanos Belediyesini ziyaret etti.

Sınıf öğretmeni Arzu Gevrekçi'nin gözetiminde Avanos Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Kadir Haklı tarafından karşılanan küçük misafirler, belediye birim ve servislerini gezerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Servis ve birimleri gezerek bilgi alan öğrencileri Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce başkanlık makamında ağırlayarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bugünün çocuklarının gelecekte ülkede söz sahibi olacaklarına dikkat çeken İnce, "İlköğretim seviyesinde öğrenim gören öğrencilerin küçük yaşlarda kamu ve yerel yönetim kurumlarının çalışma düzenlerini öğrenmeleri, gelecekleri açısından önemli bir bilgi deneyimi olacaktır. Öğrencilerin hayatı ve bilgiyi deneyimleyerek öğrenmelerine vesile olan bu etkinliği düzenleyen okul idarecilerine ve sınıf öğretmenlerine teşekkür ederiz. Gelecekte bu görevlerin bazılarını belkide bu genç öğrencilerimiz yürütecekler. Bu nedenle ziyaret bizi ve belediye çalışanlarını oldukça mutlu etti. Sizleri gelecekte bu masalarda görmek isteriz." diye konuştu.

Öğrencilere Belediye Meclis Salonunda meclis toplantılarının nasıl yapıldığı da anlatıldı.


- Derinkuyu'da engellilere karanfil dağıtıldı

Derinkuyu Milli Eğitim Müdürü Hacı Dündar, ilçedeki özel engelliler bakım evini ziyaret etti.

Engelliler Haftası nedeniyle Özel Güneş Bakım evini öğretmenlerle ziyaret eden Dündar, engelliler ve personellere karanfil verdi. Dündar daha sonrada engelliler ve görevlilerle bir süre sohbet etti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Dündar, "Önemli olan zihin ya da beden engelli değil kalp engellisi olmasıdır. Bugün için engelliler düşünüldüğünde hiçbir kimsenin sağlam kalacak garantisi yoktur. Bugün için ders çıkarmak gerekir. Kurum olarak engellileri topluma kazandırmak için çeşitli kurslarla destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz." dedi.


- Göreme'de "Engelliler Haftası" etkinliği düzenlendi

Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinde "Engelliler Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Nevşehir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelliler, etkinlik kapsamında Göreme beldesinde misafir edildi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener ve vatandaşların katıldığı etkinlikte engelli gençler hazırladıkları sema, kına gecesi, dans ve oyun gösterileri sunuldu.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yaptığı konuşmada, engellileri sadece engelliler haftasında değil, her gün hatırlamanın en büyük gayeleri olduğunu söyledi. Cingil, engelin bedenlerde de zihinlerde değil, bakışlarda olduğunu ifade etti.

Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener ise engelli vatandaşların her zaman yanında olarak sorunlarının çözümü ve engellerinin aşımı için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Etkinliğin sonunda engelli gençlerle yaş pasta kesilmesinin ardından katılımcılar ve aileleri piknik yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.