New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı
NEW YORK (AA) - New York borsası, ulaşım ve telekominikasyon firmalarının hisse değerleri ve petrol fiyatlarındaki azalışla günü düşüşle kapattı.Kapanışta,...

NEW YORK (AA) - New York borsası, ulaşım ve telekominikasyon firmalarının hisse değerleri ve petrol fiyatlarındaki azalışla günü düşüşle kapattı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 113,75 puan (yüzde 0,63) azalarak 17.982,52 puana geriledi. Standard & Poor's 500 Endeksi 0,52 puan (yüzde 10,92) düşerek 2.091,48 puana gerilerken, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 2,24 puan (yüzde 0,05) değer kaybederek 4.945,89 puan oldu.

ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden olan United Airlines'ın sahibi United Continental Holdings'in hisse başına yüzde 10 değer kaybederken, American Airlines havayolu firmasının hisseleri yüzde 3 düştü.

Amerikan telekominikasyon devlerinden Verizon ve AT&T'nin hisse başına değerleri de sırasıyla yüzde 3,3 ve yüzde 2,2 değer kaybetti.

Perşembe günü petrol fiyatlarında düşüş yaşandı.

Borsanın kapandığı saatte, ABD'de Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 1,5'lik düşüşle 43,53 dolardan, Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı da yüzde 2 azalışla 44,85'den işlem gördü.

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldıklarını ifade ederek, faizlerin uzun süre için mevcut ya da daha düşük seviyelerde kalmasını beklediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.