New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı
NEW YORK (AA) - New York borsasında endeksler, ABD'li teknoloji firmalarının hisselerindeki kayıpla bu ayın son işlem gününü düşüşle kapattı. Kapanışta,...

NEW YORK (AA) - New York borsasında endeksler, ABD'li teknoloji firmalarının hisselerindeki kayıpla bu ayın son işlem gününü düşüşle kapattı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 54,86 puan (yüzde 0,31) azalışla 17.775,90 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 10,44 puan (yüzde 0,50) kayıpla 2.065,37 puana düştü. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 29,93 puan (yüzde 0,62) değer kaybederek 4.775,36 puan oldu.

Böylece Dow Jones ve Standard & Poor's 500 Endeksleri Nisan ayında sırasıyla yüzde 0,5 ve yüzde 0,3 artış kaydederken, Nasdaq Teknoloji Endeksi Nisan'da yüzde 2 düşüş göstermiş oldu.

Bugün ABD'li bazı teknoloji firmalarının hisselerinde sert düşüşler yaşandı.

Bilgisayar sektöründe faaliyet gösteren Seagate International PLC'nin hisse başına değeri yüzde 19 azalırken, Western Digital Corp'un hisseleri yüzde 11 düşüş kaydetti.

Ayrıca, petrol fiyatlarındaki yükseliş cuma günü de devam ederken fiyatlar bu seneki en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'nin Batı Teksas tipi petrolün varil fiyatı gün içinde 46,77 dolara kadar çıkarken nisan başından beri yüzde 27 artış kaydetti. Londra Brent tipi petrolün varil fiyatı da gün içinde en yüksek 48,28 dolardan işlem görürken nisan ayının başından bu yana yüzde 25 yükseliş gösterdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.