New York Borsası Güne Düşüşle Başladı

New York Borsası Güne Düşüşle Başladı
İSTANBUL (AA) - New York borsası, dün ABD Merkez Bankasının (Fed) faizleri sabit tutmasına karşın bilanço küçültmeye ekim ayında başlayacağını bildirmesinin...

İSTANBUL (AA) - New York borsası, dün ABD Merkez Bankasının (Fed) faizleri sabit tutmasına karşın bilanço küçültmeye ekim ayında başlayacağını bildirmesinin ardından güne düşüşle başladı.

Dow Jones endeksi yüzde 0,05 düşüşle 22.400,80 puana, S&P 500 endeksi yüzde 0,19 azalışla 2.503,55 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,38 azalarak 6.431,74 puana geriledi.

Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) Washington'da yapılan eylül ayı toplantısı dün akşam sona erdi. FOMC üyelerinin, oy birliği ile faiz oranı yüzde 1,00-1,25 aralığında sabit tutulurken, karar metninde, iş gücü piyasasının güçlenmeye devam ettiği vurgulanarak, ''Ekonomik aktivite şimdiye kadar ılımlı bir şekilde yükseldi. İstihdam son aylarda güçlü bir seyir izledi ve işsizlik oranı düşük seviyelerde kaldı.'' ifadelerine yer verildi. Kasırgaların ekonominin gidişatını değiştirmeyeceğinin kaydedildiği metinde, Komite'nin bilanço küçültme programına ekim ayında başlanması kararı aldığı bilgisi de verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.