New York Borsası Haftayı Yükselişle Kapadı

New York Borsası Haftayı Yükselişle Kapadı
WASHINGTON (AA) - New York borsasında endeksler haftanın son işlem gününü şirketlerin beklentilerin üzerinde açıklanan bilançolarının ardından yükselişle tamamladı. Dow Jones Endeksi...

WASHINGTON (AA) - New York borsasında endeksler haftanın son işlem gününü şirketlerin beklentilerin üzerinde açıklanan bilançolarının ardından yükselişle tamamladı. 

Dow Jones Endeksi 127,51 puan (yüzde 0,76) değer kazanarak 16.805,41 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 13,76 puan (yüzde 0,71) artışla 1.964,58 puana çıktı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 30,93 puanlık (yüzde 0,69) primle 4.483,72 puana yükseldi.

Bu sonuçlarla, Standard & Poor's 500 Endeksi, Ocak 2013'den bu yana en yüksek haftalık artışı kaydetti. 

Endekslerin yükselmesinde Proctor & Gamble, Microsoft ve Caterpillar gibi şirketlerin hisselerindeki artışlar etkili oldu. Proctor & Gamble'ın hisseleri şirketin pil birimi Duracell'i satacağını açıklamasının ardından yaklaşık yüzde 3 yükseldi. Microsoft'un hisseleri de şirketin karının beklentinin üstünde gelmesini takiben yüzde 2,5 değer kazandı. Caterpillar da yıllık kar tahminini artırmasının ardından yüzde 0,17 değer kazandı.

Öte yandan, Amazon'un hisseleri firmanın 2003'ten bu yana en büyük çeyreklik net zararı açıklamasıyla yüzde 8,3 geriledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.