New York borsası karışık kapandı

New York borsası karışık kapandı
NEW YORK (AA) - New York borsası, petrol fiyatlarındaki artış ve bazı teknoloji şirketlerinin hisselerindeki düşüşle haftanın son işlem gününü karışık...

NEW YORK (AA) - New York borsası, petrol fiyatlarındaki artış ve bazı teknoloji şirketlerinin hisselerindeki düşüşle haftanın son işlem gününü karışık tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 21,16 puan (yüzde 0,12) artarak 18.003,68 puana yükseldi. Standard & Poor's 500 Endeksi 0,10 puan (yüzde 0,00) artışla 2.091,58 puanla yatay seviyeden kapandı.

Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 39,66 puan (yüzde 0,80) değer kaybederek 4.906,23 puan oldu.

Böylece, bu hafta, Dow Jones Endeksi yüzde 0,6, Standard & Poor's 500 Endeksi de yüzde 0,5 artış kaydederken, Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Borsanın kapandığı saatte, petrol fiyatlarında artış söz konusuydu.

ABD'de Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 1,4'lük artışla 43,76 dolardan, Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı da yüzde 1,4 yükselişle 45,16'dan işlem gördü.

Öte yandan, Microsoft ve Google gibi teknoloji devlerinin hisselerinde düşüş görüldü.

Dünyanın en büyük ikinci piyasa değerine sahip olan Google'ın hisse başına fiyatı yüzde 5,4 değer kaybederken, ABD'de en büyük üçüncü piyasa değerine sahip şirketi olan Microsoft'un hisseleri yüzde 7 düşüş gösterdi. Uzmanlar, cuma günü Microsoft hisselerindeki düşüşün şirketin piyasa değerinde 30 milyar dolara yakın kayıp oluşturduğunu bildirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.